Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boston maraton

Adidas med kjempe­blemme: - Gratulerer, du overlevde Boston maraton

- Beklager. 

VONDE MINNER: Fire år etter at Boston maraton ble utsatt for et bombeangrep, gratulerte Adidas deltakerne med å ha overlevd årets løp.  Foto: NTB Scanpix
VONDE MINNER: Fire år etter at Boston maraton ble utsatt for et bombeangrep, gratulerte Adidas deltakerne med å ha overlevd årets løp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Adidas beklager den mildt sagt oppsiktsvekkende e-posten de sendte ut til deltakerne i Boston Maraton i dag.

Ifølge Huffington Post skal klesgiganten ha sendt en reklame-mail til alle som løp helgas maraton, der de i emnefeltet gratulerte alle med å ha overlevd maratonet.

- Gratulerer, du overlevde!

«Congrats, you survived the Boston Marathon», skrev Adidas - og fikk så hatten passet i sosiale medier.

Det er nemlig ikke mer enn fire år siden tre mennesker døde og 264 andre ble skadd da to bomber gikk av ved målstreken i det samme maratonet.

Dzjokhar Tsarnajev (21), som har tilstått å stå bak terroren mot Boston Marathon i 2013, ble i 2015 dømt til døden.

Adidas, som i tillegg til å reklamere for egne produkter ba om å få deltakernes egne bilder i e-posten, så ut til å ha mistet gangsynet totalt.

Legger seg flate

Bare timer etterpå sendte Adidas beklagelsen direkte til Huffington Post, skriver avisa.

- Vi er utrolig lei oss. Selvfølgelig var det en tankeløs og ufølsom formulering i emnefeltet på e-posten vi sendte ut tirsdag, og vi beklager på det aller dypeste feilen vår, skriver Adidas i sin offentlige beklagelse.

- Boston maraton er et av de mest inspirerende sportsarrangementene i verden. Hvert eneste år blir vi minnet på håpet og styrken i dette lokalsamfunnet gjennom dette arrangementet, fortsetter de.