Adidas trekker seg som sponsor for dopingtatte Tyson Gay

- Vi er sjokkerte.

 LAGT PÅ IS:  Adidas vil ikke gi Tyson Gay en krone før han eventuelt blir renvansket. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB scanpix
LAGT PÅ IS: Adidas vil ikke gi Tyson Gay en krone før han eventuelt blir renvansket. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB scanpixVis mer

Adidas har lagt sitt sponsorat av sprinteren Tyson Gay på is. Det skjer etter at amerikaneren testet positivt for doping.

Den tyske utstyrsprodusenten tok avgjørelsen mandag, under 24 timer etter at dopingnyhetene rundt blant andre Gay og jamaicanske Asafa Powell sjokkerte friidrettsverdenen.

Sjokk - Vi er sjokkerte over det som har skjedd. Selv om vi går ut fra at han er uskyldig inntil det motsatte er bevist, er vår kontrakt med Tyson Gay suspendert inntil videre, opplyste en talsperson for Adidas til nyhetsbyrået Reuters.

Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) ga Gay beskjed om hans positive dopingprøve i forrige uke. Det er ikke offentlig kjent hvilket forbudt stoff det er snakk om.

Sin egen skyld - Jeg har ingen sabotasjehistorie på lager. I utgangspunktet stoler jeg på folk, men det virker som om noen har forrådt meg, sa Gay i går.

Tyson Gay er årets raskeste mann på 100 meter. Han har trukket seg fra neste måneds friidretts-VM i Moskva som følge av dopingsaken.

(NTB)