Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adieu Champions League

Fransk farvel for Riise & co.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arsenal viste enorm klasse i første omgang mot Liverpool - i en kamp sistnevnte måtte vinne for å kvalifisere seg for Champions League neste sesong.

Men det gjorde de ikke. Til det var Arsenal de få centimetrene bedre - de små marginene som ofte avgjør fotballkamper.

Før hvilen kjørte Arsenal over Liverpool, og tok fortjent ledelsen da franske Robert Pires skrudde inn et frispark. Liverpools keeper Jerzy Dudek kan imidlertid ikke skylde på franks finesse - han kunne nok tatt frisparket hvis han hadde stått litt mindre på hæla.

Så var det tid for godeste Jose Antonio Reyes. Spanjolen driblet av tre mann og satte ballen i mål fra skrått hold. Merkelig svakt forsvarsspill av gjestene, som er klare for finalen i Champions League.

I pausen fikk John Arne Riise bli igjen i garderoben. Det var neppe byttet som løftet Liverpool, men gjestene løftet seg likevel flere hakk i andre omgang. Anfører: Steven Gerrard.

Midtbanegiganten styrte, skjøt og reduserte på frispark for Liverpool, men Anfield-helten Gerrard fikk for liten hjelp av innbytter Cisse og Baros til å hjelpe Liverpool til seier og fortsatt håp om spill i neste års Champions League.

For med krangelen mellom det engelske og det europeiske fotballforbundet om hvem som har ansvar for å få med Liverpool i neste års Champions League, burde Liverpool nå ordnet biffen selv gjennom å sikre seg fjerde plass i serien.

Det er nå utelukket, og da må først Liverpool vinne finalen i verdens gjeveste turnering, for så å bli tildelt en plass i neste års turnerning som tittelforsvarer.

I stedet fikk gullungen Fabregas punktere kampen på overtid og sette inn 3-1 til Arsenal.

For øyeblikket er det ingenting som tyder på at det skal ordne seg.

FRISPARKMÅL: Robert Pires prikker inn.
KRASJ Milan Baros hopper inn i Jens Lehmann.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!