Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Adiyiah avslo Milan-overgang

Tilbudt 2,5 millioner - krevde 12 millioner i årslønn.

 Dominic Aditiah ble ikke bare verdensmester med Ghana under U20-VM. Han ble også turneringens toppscorer og kåret til turneringens beste spiller. Det førte raskt til interesse fra noen av Europas beste klubber, og Milan kom til enighet med FFK. Ghaneseren selv sa imidlertid nei.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/CRIS BOURONCLE
Dominic Aditiah ble ikke bare verdensmester med Ghana under U20-VM. Han ble også turneringens toppscorer og kåret til turneringens beste spiller. Det førte raskt til interesse fra noen av Europas beste klubber, og Milan kom til enighet med FFK. Ghaneseren selv sa imidlertid nei.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/CRIS BOURONCLE Vis mer

|||(Dagbladet): At fotballspillere med daglig tilholdssted i Tippeligaen blir både verdensmester, toppscorer og turneringens beste spiller i et U20-VM, høres ut som en spøk - særlig med tanke på at Fredrikstads Dominic Adiyiah 393 minutter i Tippeligaen og null scoringer fordelt på to sesonger.

Ghaneseren ble imidlertid stjerne over natten under mesterskapet i Egypt tidligere i høst, og det tok ikke lang tid før Europas storklubber la ut åte etter 20-åringen.

Aller ivrigst var AC Milan, og i forrige uke kom FFK og de italienske gigantene til enighet om en overgang verdt 12 millioner kroner. Det eneste som manglet, var Adiyiahs underskrift, men det har vist seg å være alt annet enn en formalitet. Nå skal overgangen ha strandet, melder Fredriksstad Blad i ettermiddag.

Grunnen til det ligger i spissens lønnskrav. Ifølge f-b.no ble han tilbudt omlag 2,5 millioner kroner i årslønn, noe som virker å være en akseptabel lønnsøkning fra de 214.537 kronene han måtte skatte for i fjor, men ikke godt nok for Adiyiah, som skal ha krevd 1,5 millioner euro eller over 12 millioner kroner i året.

Det er det samme som Fredrikstad ville ha mottatt i overgangssum. Etter det f-b.no får opplyst, kan noe av forklaringen ligge i at det har dukket opp agenter og personer som i utgangspunktet ikke hadde noe med overgangen å gjøre opprinnelig.

Også den anerkjente, italienske sportsavisa Gazzetta dello Sport kommer med de samme opplysningene.

Ifølge klubbdirektør Runar Henriksen er ikke saken lagt død ennå.

— Det er pause i forhandlingene. Joachim (Jonsson) og agenten vil fortsette å jobbe for å få til en løsning torsdag, sier Henriksen til f-b.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media