NYTT TAP: Reading tapte 2-0 hjemme mot Nigel Adkins tidligere klubb Southampton i dag. Foto: NTB Scanpix
NYTT TAP: Reading tapte 2-0 hjemme mot Nigel Adkins tidligere klubb Southampton i dag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Adkins fikk bank av gamleklubben

Southampton vant 2-0 over Reading.

Adkins ble overraskende sparket som manager i Southampton i midten av januar. Han ville ikke snakke om at han ønsket hevn over gamleklubben da den gjestet Reading lørdag, men han var uansett ikke i nærheten av å lede sitt nye lag til seier.

- Vi trengte en seier i dag. Vi møtte et godt lag, men vi spilte hjemme, og vi skal vinne fotballkamper. Det klarte vi ikke, og det er realiteten. Vi må jobbe hardt framover, sa en skuffet Adkins etter kampen.

Saints best Bortelaget var best i det meste og klart giftigst foran motstanderens mål. I det 35. minutt satt den første ballen i målet. Rickie Lambert slo inn, og Jay Rodriguez kastet seg fram og satte inn 1-0.

Rodriguez fikk to gode sjanser til å øke ledelsen før pause. I starten av annen omgang lå Southampton lavt, men slurvete pasningsspill av Reading gjorde at gjestene hadde god kontroll.

Etter 71 minutter var Rodriguez igjen på farten og serverte Adam Lallana med en pen pasning. Sistnevnte var kald og punkterte kampen med sin 2-0-scoring.

- Det var stort. Hver kamp vi spiller framover er viktig, og vi må bare fortsette å jobbe hardt og forbedre oss helt til sesongslutt, sa Rodriguez.

Sliter tungt Forrige sesong hadde Reading en eventyrlig avslutning og vant mesterskapsserien foran nettopp Southampton. I år går det motsatt vei. De siste sju kampene er tapt, og Adkins må hente fram genistreker om han skal sikre Premier League-tilværelsen for de blå- og hvitstripete.

- Det er en situasjon man ikke ønsker å være i, men vi er der. Du kan gjemme deg, eller du kan stå opp og takle det, sa Adkins.

Vegard Forren var utelatt fra Saints-troppen lørdag, og nordmannen virker ikke å være nær førsteelleveren. Formlaget har vunnet de tre siste kampene og er sju poeng over nedrykksstreken med seks serierunder igjen.

(NTB)