Ådne dropper VM allround

HAMAR (Dagbladet): EM på hjemmebane ble ikke slik Ådne Søndrål hadde tenkt seg. Derfor dropper han VM i USA om tre uker. For framtida blir det mellomdistanse og sprint for alle penga.

- Det hjelper ikke hvor mye jeg vil, når kroppen ikke er interessert i å gå mer enn fire runder, sier Ådne til Dagbladet

Ådne drar litt på det når Dagbladet spør om dette var hans siste mesterskap med to korte og to lange løp.

- Jeg tar ikke stilling til spørsmålet rett etter to dårlige langdistanseløp. Avgjørelsen blir tatt om kort tid, sier Ådne.

Men ifølge trener Tom Erik Oxholm er saken avgjort. Her er argumentene for at resten av sesongen skal dreie seg om det Ådne kan aller best:

  • Verdensrekord på 1500 meter i Calgary.
  • Verdenscupen på 1500 meter. Ådne skal gå to løp etter at han kommer hjem fra Canada.
  • Og så årets høydepunkt: 1500 meter under VM enkeltdistanser i Nagano.

Bare korte løp

- Skal Ådne gjøre det bra i disse løpene, må han holde fokus på korte løp. Da er det ikke mulig å være med i VM allround.

- Og slik han gjør det på 500 meter akkurat nå, er det til og med interessant å gå sprint-VM, sier Oxholm til Dagbladet.

Ådne bekrefter at det frister med de oppgavene Oxholm skisserer.

Og han har tidligere sagt at målet var å stå på pallen i allround - eller i det minste prege et mesterskap. Ådne Søndrål innser langt på vei at han neppe blir noen sammenlagtmester.

Kroppen nekter

Slik oppsummerer Ådne Søndrål satsinga på allround:

- Jeg vant to distanser og gjorde mine livs løp på de korte distansene. Sånn sett har jeg preget EM. Men det er negativt at jeg var sjanseløs på seierspallen. Jeg vil så fryktelig gjerne lære å gå langt, men det hjelper ikke når kroppen sier tvert nei.

- Og for å si det rett ut: Jeg samler ikke på niendeplasser, sier Ådne.

Har lært mye

Verken Ådne eller Tom Erik Oxholm vil kalle satsinga mislykket. Det var bare ikke godt nok. Men på plussida kommer at Ådne er blitt vesentlig mye bedre på både sprint og mellomdistanse. Gårsdagens 1500 meter er kanskje den beste han noen gang har gjort. Avstanden ned til Ids Postma var 1,5 sekunder. Det er en hel evighet på 1500 meter.

- Det kan godt hende det ville vært et rekordløp på verdens raskeste is, tror Ådne.

- Jeg er helt sikker på at tida tilsvarer ned mot 1,45 blank i Calgary, hevder Tom Erik Oxholm.