Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ådne er for snill

Ådne Søndrål er norsk skøytesports store salgsvare. Men hallingen sier ja til for mye. Nå strammer lagledelsen inn på avtalene hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ådne er et ja-menneske. Han er veldig snill og sier sjelden nei. Det er vår jobb å skjerme ham slik at han ikke møter veggen, sier landslagssjef Geir Karlstad.

Søndrål har vært en profil i mange år. Siden 1994 er det stort sett han som har dratt lasset både i gode og dårlige tider. Han er en profil mange er opptatt av, i tillegg er han flink til å håndtere både medier, sponsorer og fans. At han har vunnet både OL- og VM-gull de siste årene gjør ham ikke mindre spennende.

Men selv om skøyteforbundet lever av profiler som ham og gleder seg over omtale, ser landslagsledelsen med bekymring på den enorme pågangen mot gullkalven.

- Må slå av mobilen

- Vi ser jo at det er økende interesse nå fordi det er OL-år. Det har vi merket siden i sommer, sier Karlstad til NTB.

«Oppstyret» viste seg ikke minst etter Søndråls suverene skadecomeback i Innsbruck sist helg. Etter seierspallen ventet TV-intervjuer med TV 2, NRK og nederlandsk fjernsyn. Deretter gikk det slag i slag med norsk avispresse, dopingkontroll, norsk radio, fotografering og nederlandske journalister helt til han måtte løpe for å rekke flyet hjem. Som vanlig var Ådne velvilligheten selv.

Nå krever både Karlstad og sprinttrener Tom Erik Oxholm at Ådne gjør seg mindre tilgjengelig i oppkjøring mot konkurranser. Både mobil og e-post må stenges av oftere.

Balansegang

- Han leter alltid etter muligheter for å få til ting han blir spurt om, vil helst ikke si nei. Men det må han gjøre for at dette skal gå bra, sier Oxholm.

Samtidig er det en balansegang for skøytefolket. Etterspørselen etter Søndrål må ikke forsvinne, men heller ikke bli for stor. Oppgavene på skøytebanen krever enormt av 30-åringen som er inne i sin siste sesong.

- Problemet er at han er interessert i så mye. Vi vet det blir verre og verre jo nærmere OL vi kommer. Alle skal ha en bit av ham, få ham til å mene noe om alt mulig. Men han må få slappe av så han får gjort det han skal, konstaterer Oxholm.

(NTB)

PASSES PÅ: Ådne Søndrål sier ja til for mange utenomsportslige oppdrag, og må passes på, mener landslagsledelsen.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart