Ådne får profftilbud

CALGARY (Dagbladet): Nå kan Ådne Søndrål bli skøytemillionær - hvis han sjøl vil. Etter VM i USA neste helg legger det nederlandske sponsorlaget Unit4 fram et lønnstilbud på fire millioner kroner per år. - Jeg bekrefter at vi vil gi ham et knalltilbud når anledningen passer, sier manager i Unit4, Bert van der Tuuk, til Dagbladet.

Unit4 er identisk med laget Brigt Rykkje gikk for sist sesong. For å eksponere firmanavnet utenfor Nederland, er software-giganten interessert i å knytte til seg så mange utlendinger som mulig. Og øverst på ønskelista står Ådne Søndrål.

- Vi er det eneste laget som har råd til å gi Ådne et tilbud han vil akseptere. Han er attraktiv fordi han er en vinner, og fordi vi ønsker å eksponere oss på det norske markedet. Våre aksjer er tilgjengelige i Norge, og Ådne vil sette navnet vårt på kartet.

Samtlige av løperne på Unit4 har kontrakter som går ut etter årets sesong. Nå skal de bygge opp et helt nytt lag, og for Ådnes del er det snakk om en toårskontrakt som varer til etter OL i 2002.

Frie tøyler

- Ådne er verdens beste på 1500 meter og kan bli det på 1000 meter. Det betyr mye for oss å få en OL-vinner på laget. Vi vil strekke oss langt for å få ham til å skrive under, sier Bert van der Tuuk.

Bert van der Tuuk er så klar på å få nordmannen i stallen at han vil gi Ådne frie tøyler.

- Vi må se på muligheten for at Ådne får bruke en eller flere av sine egne sponsorer. Og på trenersida kan han gjerne benytte seg av Tom Erik Oxholm. Han behøver ikke å flytte til Nederland, sier van der Tuuk.

Ådne Søndrål visste ikke om interessen fra Unit4 før Dagbladet underrettet ham i går. Men han liker tanken.

Spennende

- Hvis det du forteller meg nå er riktig, er det absolutt verdt å vurdere. Vi snakker om et helt annet lønnsnivå enn det jeg har i dag. Hvis forutsetningene er til stede, vil jeg selvsagt snakke med Unit4. Det du sier er veldig spennende, sier Ådne til Dagbladet.

For Ådne Søndråls del kommer det sportslige først - så økonomi. Han vil ikke gå for Unit4 og håve inn penger hvis det betyr at han blir en dårligere skøyteløper.

- Jeg er nødt til å ha med en trener jeg stoler på, og da er Tom Erik Oxholm mannen. Hvis Unit4 kontakter meg, blir det kjempespennende å høre hva de vil fortelle.

- Men skal dette være noen vits i, må lønna være vesentlig høyere enn den jeg har i dag, sier Ådne.

Godkjennes av NSF

Toppidrettsleder Laila Andresen i Norges Skøyteforbund synes det er gøy at Norge har attraktive løpere. Trolig vil ikke NSF stikke kjepper i hjulene for en overgang til Unit4. Men hun understreker at NSF-styret må godkjenne en eventuell overgang.

- Utviklinga går videre og sponsorlagene er kommet for å bli. Vi vil helst ha Ådne på landslaget, men skjønner jo at dette er interessant for ham. Men blir dette noe av, må han bruke Norges drakt når han går internasjonale løp, sier Laila Andresen.