Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ådne fikk kjeft av treneren

Ådne Søndrål var raskest av alle på sisterunden. 1,52,52 ga femteplass i sesongens første verdenscupløp. Men trener Svein Håvard Sletten var slett ikke fornøyd. Etter løpet ga han Ådne en real omgang kjeft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Svein Håvard var slett ikke blid. Han truet med å sette meg ut av laget fordi han mente jeg ikke gadd å ta i ordentlig, ler Ådne etter å ha stått skolerett.

- Enda godt at Tom Erik Oxholm (Ådnes personlige trener) var i Berlin. Ellers hadde det trolig endt med juling, sier Ådne.

Han var 2,71 sekunder bak Ids Postma. Nederlenderen satte verdensrekord med 1,49,81.

- Ådne gikk et skikkelig søppelløp. Dette er klart gult kort. Etter 400 meter krysset Toru Ayionagi foran fra ytre. Det ble kluss i vekslinga, og Ådne måtte reise seg opp. Han er så rutinert at slike filleting må unngås, sier Sletten.

Må tåle refs

Både Sletten og Ådne legger til at kjeftinga foregikk i all gemyttelighet.

- Såpass må Ådne tåle når han dummer seg ut, sier Sletten.

Og hallingdølen tar refsen til etterretning.

- Svein Håvard har rett. Det var et dårlig gjennomført løp. Normalt er jeg en av de aller raskeste i starten. Da skal ikke makkeren krysse foran meg etter en runde. Det verste er at jeg nesten ikke var sliten etter løpet.

- Til min unskyldning har jeg flere argumenter, sier Ådne:

  • Jeg har ikke fått trent fart og tempo siden jeg ble skadd.
  • Jeg har ennå ikke hatt starttrening med klappskøyter.
  • Jeg er ikke i nærheten av formen.

OG:

Verdensrekord

De nærmeste dagene skal Ådne Søndrål trene sprint, tempo og vekter. Neste helg er det ny 1500 meter i Heerenveen. Der håper han å se 1,50-tallet.

- Jeg mistet mye tempo i skadeperioden. Fra onsdag blir det mange fartsøkter på Thialf isstadion. Det er sjanseløst å utlikne forspranget fram til Ids Postma til helga. Men på Hamar om to uker skal jeg kjempe om seieren.

- Og verdensrekorden?

- Det blir verdensrekord i Heerenveen, men ikke av meg. Isen i Vikingskipet er like rask. Den som vinner på Hamar, kan godt få med seg verdensrekorden til over nyttår.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!