Ådne fikk kjeft av treneren

Ådne Søndrål var raskest av alle på sisterunden. 1,52,52 ga femteplass i sesongens første verdenscupløp. Men trener Svein Håvard Sletten var slett ikke fornøyd. Etter løpet ga han Ådne en real omgang kjeft.

- Svein Håvard var slett ikke blid. Han truet med å sette meg ut av laget fordi han mente jeg ikke gadd å ta i ordentlig, ler Ådne etter å ha stått skolerett.

- Enda godt at Tom Erik Oxholm (Ådnes personlige trener) var i Berlin. Ellers hadde det trolig endt med juling, sier Ådne.

Han var 2,71 sekunder bak Ids Postma. Nederlenderen satte verdensrekord med 1,49,81.

- Ådne gikk et skikkelig søppelløp. Dette er klart gult kort. Etter 400 meter krysset Toru Ayionagi foran fra ytre. Det ble kluss i vekslinga, og Ådne måtte reise seg opp. Han er så rutinert at slike filleting må unngås, sier Sletten.

Må tåle refs

Både Sletten og Ådne legger til at kjeftinga foregikk i all gemyttelighet.

- Såpass må Ådne tåle når han dummer seg ut, sier Sletten.

Og hallingdølen tar refsen til etterretning.

- Svein Håvard har rett. Det var et dårlig gjennomført løp. Normalt er jeg en av de aller raskeste i starten. Da skal ikke makkeren krysse foran meg etter en runde. Det verste er at jeg nesten ikke var sliten etter løpet.

- Til min unskyldning har jeg flere argumenter, sier Ådne:

  • Jeg har ikke fått trent fart og tempo siden jeg ble skadd.
  • Jeg har ennå ikke hatt starttrening med klappskøyter.
  • Jeg er ikke i nærheten av formen.

OG:

Verdensrekord

De nærmeste dagene skal Ådne Søndrål trene sprint, tempo og vekter. Neste helg er det ny 1500 meter i Heerenveen. Der håper han å se 1,50-tallet.

- Jeg mistet mye tempo i skadeperioden. Fra onsdag blir det mange fartsøkter på Thialf isstadion. Det er sjanseløst å utlikne forspranget fram til Ids Postma til helga. Men på Hamar om to uker skal jeg kjempe om seieren.

- Og verdensrekorden?

- Det blir verdensrekord i Heerenveen, men ikke av meg. Isen i Vikingskipet er like rask. Den som vinner på Hamar, kan godt få med seg verdensrekorden til over nyttår.