Ådne flyr til Mexico

OSLO/GARDERMOEN: Seint i går kveld dro Ådne Søndrål på familieferie til Mexico - sliten etter alt maset om hans egen skøyteframtid. - Målet er å vinne to OL-gull i Salt Lake City. Og satsingen skal foregå i regi av Norges Skøyteforbund, sier Ådne til Dagbladet.

Men før han starter treningen om noen uker, skal Norges beste skøyteløper ta igjen noe av det forsømte familielivet. Med til Mexico er både kona Hege og sønnene Sander (4) og Vetle (1).

- Noen i Nederland skyldte meg en tjeneste og ordnet denne turen. Jeg vet faktisk ikke hvor jeg skal ennå, for det er Hege som har styrt og ordnet opp. Men hun forteller det vel når vi sitter på flyet. Det skal bli deilig å bare være sammen med familien, sier Ådne.

Taper penger

Ådne Søndrål hadde to tilbud fra nederlandske profflag, og økonomisk ville det vært mer lukrativt å signere ett av de ferdige kontraktforslagene. Likevel bestemte 28-åringen seg seint søndag kveld for å forbli norsk landslagsløper - blant annet etter råd fra kameraten Geir Karlstad.

- Da kontakten med de nederlandske proffklubbene dukket opp, var det rolig i Skøyte-Norge. Etter hvert kom både steinkasting og personangrep på dagsorden og jeg ble en kasteball mellom alle parter. Jeg så for meg et Skøyteforbund i oppløsning og ville ikke ta den belastningen det var å reise. Ved å bli, håper jeg å bli et samlingspunkt for skøytelandslaget.

Personangrep

- Men enkelte angrep har såret meg som person. Det er tydelig at jeg ikke bare har venner, sjøl om jeg trodde det. Jeg vet heller ikke om alt som er blitt sagt kan la seg reparere, sier Ådne Søndrål.

- Jeg har vært med i Norges Skøyteforbund i alle år og har fått et opplegg jeg kan leve med. Det innebærer blant annet en fri rolle med Tom Erik Oxholm som personlig trener fram mot OL, sier Ådne Søndrål.