Ådne flyr til Mexico

OSLO/GARDERMOEN: Seint i går kveld dro Ådne Søndrål på familieferie til Mexico - sliten etter alt maset om hans egen skøyteframtid. - Målet er å vinne to OL-gull i Salt Lake City. Og satsingen skal foregå i regi av Norges Skøyteforbund, sier Ådne til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men før han starter treningen om noen uker, skal Norges beste skøyteløper ta igjen noe av det forsømte familielivet. Med til Mexico er både kona Hege og sønnene Sander (4) og Vetle (1).

- Noen i Nederland skyldte meg en tjeneste og ordnet denne turen. Jeg vet faktisk ikke hvor jeg skal ennå, for det er Hege som har styrt og ordnet opp. Men hun forteller det vel når vi sitter på flyet. Det skal bli deilig å bare være sammen med familien, sier Ådne.

Taper penger

Ådne Søndrål hadde to tilbud fra nederlandske profflag, og økonomisk ville det vært mer lukrativt å signere ett av de ferdige kontraktforslagene. Likevel bestemte 28-åringen seg seint søndag kveld for å forbli norsk landslagsløper - blant annet etter råd fra kameraten Geir Karlstad.

- Da kontakten med de nederlandske proffklubbene dukket opp, var det rolig i Skøyte-Norge. Etter hvert kom både steinkasting og personangrep på dagsorden og jeg ble en kasteball mellom alle parter. Jeg så for meg et Skøyteforbund i oppløsning og ville ikke ta den belastningen det var å reise. Ved å bli, håper jeg å bli et samlingspunkt for skøytelandslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer