Ådne fortsetter

Kjæresten Hege Baardsen og lille Sander er enige: Ådne Søndrål fortjener én sesong til på isen. Gullgutten sjøl er innstilt på å satse videre - hvis ikke skolen setter seg på bakbeina.

- Jeg skal ta master of science på BI - et toårig studium. Godtar skolen at jeg tar første året i to bolker, fortsetter jeg på skøyter én eller to sesonger til, sier Ådne Søndrål til Dagbladet. Allerede tre uker etter det fantastiske OL-gullet på 1500-meter, har Ådne tatt den viktige beslutningen. Det er for tidlig å pensjonere seg. Han har mer å hente på skøytebanen.

Økonomi

- Mye er opp til meg sjøl. Akkurat nå er det veldig moro å gå på skøyter. Men jeg må finne ut om jeg orker å trene 40- 50 timer i uka for å være best. Det er ikke moro å henge over gjerdet og spy etter treningsøktene i år etter år.

Egentlig har Ådne kontraktfestet at han skal begynne i jobb hos Norsk Hydro etter sesongslutt.

- Jeg er ferdigutdannet innen økonomi, ledelse og markedsføring. De ser på meg som en investering i framtida, og tror jeg kan gjøre en god jobb. Etter sesongslutt skal vi snakke sammen om mulighetene for iallfall én sesong til.

- Hva hvis de sier nei?

- Da er karrieren over. Jeg har fått en unik mulighet i et solid firma. Den sjansen vil jeg ta vare på.

- Men har jeg jobb også om ett eller to år, fortsetter jeg, sier Ådne Søndrål.

Disse ordene er som musikk i ørene på skøytepresident Terje Andersen. Han understreker betydningen av at Ådne forblir en del av landslaget.

Ådne er viktig

- Vi jobber i kulissene for å legge forholdene til rette. Det sier seg sjøl at en slik personlighet er viktig.

- Ådne er en del av et produkt vi skal selge. Skøyteforbundet er ikke det samme uten OL-mesteren.

- Sponsorene ser på profileringsmuligheter gjennom de aktive. Derfor håper jeg inderlig at Ådne fortsetter. For han har ennå mye ugjort på isen, sier Terje Andersen.

<B>FLERE MEDALJER</B>: Ådne Søndrål er ikke mett på medaljer. Han vil gjerne vinne flere neste år.