Ådne går for det umulige

I morgen går Ådne Søndrål sin første 5000 meter på flere år. 27-åringen gruer vettet av seg, men er fast bestemt på å bli en habil langdistanseløper. - Det er ikke lenger noen motivasjon å være best på mellomdistanse. Min drivkraft er å greie det umulige, sier Søndrål.


OPPLADNING: Ådne Sønderål slapper av og lader opp med sitt nye husdyr.

Beina er tunge som bly etter flere tøffe økter på isen. Langdistansetreninga har ødelagt teknikken for korte løp.

- Nå må jeg legge bort langøktene noen dager og trene mellomdistanse.

Nye utfordringer

VM allround på Hamar er sesongens store mål. Ådne håper å kvalifisere seg for laget, og ser fram til å gå 10000 meter i Vikingskipet.

- Det er ikke sikkert milløpet blir morsomt. Men jeg har lyst til å bryte nye barrierer. Hadde jeg ikke hatt denne motivasjonen, ville det ikke vært noen vits i å fortsette. Gleden ved å gå på skøyter er å søke nye utfordringer, sier Ådne.

Kanin i gave

I kveld er OL-mesteren gjest hos Tore Strømøy i programmet «Ja, vi elsker». Her fikk han en kanin til odel og eie i gave av Strømøy.

Glad i dyr

- Jeg er glad i den lille tassen allerede. Kona mi sier kaninen er til større glede for meg enn sønnen vår, ler Ådne.

- Jeg har tidligere hatt kanin, katt, kalkuner, geit, sau og gullfisk. Dyrebutikkene i Oslo gikk godt den tida jeg drev med gullfisk. Egentlig hadde vi bestemt oss for å vente med husdyr til vi flytter hjem til Hallingdal, sier Ådne Søndrål.

Men Tore Strømøy ville det altså annerledes.