Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ådne går i tenkeboksen

Ådne Søndrål gikk inn til VM-sølv i Herenveen i dag. Men i dag var det bittert å tape gullet for skøyteløperen. Nå skal han dra på ferie for å bestemme seg for hva han skal gjøre framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferien i Karibia fra 25. mars blir svært avgjørende for hva skøyteyndlingen velger å gjøre. Sammen med kona Hege, sønnene Sander og Vetle, samt Geir Karlstad med familie, flyr Søndrål bort fra snø og kulde.

- Da får vi snakke skikkelig sammen og vurdere alle situasjoner, sier Søndrål.

Ådne Søndrål var alt annet enn fornøyd etter sitt første nederlag for Ids Postma på over et år. Den gamle frasen «sølv er nederlag» kom igjen til sin rett. - Det var bittert å tape gullet, sier Ådne.

Han har hatt for mange baller i luften denne sesongen, og vil legge helt om dersom han bestemmer seg for å fortsette satsingen. Han er fristet til å gå videre, for han vil helst avslutte med seier. Men det er mange faktorer som spiller inn.

- Akkurat nå er jeg litt bitter. Jeg vil helst slutte som en bedre skøyteløper og ta tilbake det gullet jeg tapte i dag, sier han.

- Jeg må være villig til å betale den prisen det koster. Både praktiske ting, støtteapparat, økonomi og sponsorer må være på plass, men Hege har helt klart vetorett, sier han.

FristendeEtter dagens sølv innrømmer han at det er fristende å fortsette, men han har foreløpig skjøvet avgjørelsen langt foran seg. Han bestemmer seg trolig først i løpet av april.

Ids Postma har hatt en skuffende sesong og jublet høyt etter at han endelig la Ådne bak seg. Etter fallet på 500 meter i EM, gikk han glipp av både sprint-VM og allround-VM. VM enkeltdistanser har vært det eneste å strekke seg mot.

- Ids har fokusert på dette løpet siden januar, mens jeg har gått løp etter løp. Han var veldig god i dag, og jeg tapte for en bedre løper. Han fortjente å vinne, sier Ådne.

(NTB)