Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ådne kan ta gull

SALT LAKE CITY/OSLO (Dagbladet.no): Alt ser bra ut med tanke på Ådne Søndråls 1500-meter start om noen timer. Søndrål går i 24. og nest siste par på kveldens 1500 m.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Parsammensetningen

Ådne var klokka 19.30 ute på isen og begynte oppvarminga. Alt så tilsyneltande bra ut. Både Ådne og trener Geir Karlstad smilte og var tydelig i godt humør.

Ådne skal ut i nest siste par, mot amerikaneren Joey Cheek. Petter Andersen går i paret foran, mot canadieren Dustin Molicki.

Hadde Ådnes oppladning vært optimal, vlle han vært soleklar favoritt i kveld. Men nå, etter å ha slått begge skuldra ut av ledd, slitt med feber og en smule magetrøbbel, er han mer en "dark horse".

5-6 mann kan vinne dette løpet. Ådne er en av dem.

- Selv om det har vært tøffe dager i det siste, så tror jeg Ådne kan vinne, sier Karlstad til TV 2.

Trener Tom Erik Oxholm tror på gull hvis de klarer å finne «den indre roen».

- Da kommer den råe dynamikken til Ådne fram, og det er helt avgjørende for at vi skal lykkes, sier Oxholm til Dagbladet.

Med tanke på det Ådne har vært gjennom de siste dagene - skulder ut av ledd, feber og magetrøbbel - mener OL-lege Lars Kolsrud det vil være en sensasjon om han i det hele tatt kommer på pallen.

- Dette er jo ikke noe jeg sier til Ådne, men han har jo ikke de samme forutsetningene som de som er friske, sier Kolsrud.

Karlstad nevner nederlenderen Ids Potsma og amerikaneren Derek Parra. Potsma går mot russeren Alexsandr Kibalko i 17. par, mens Parra møter Canadas Steven Elm.

Ådne går mot amerikaneren Joey Cheek i det 24. paret. Petter Andersen går i paret før mot canadieren Dustin Molicki.

Andersen, nummer fem i verdenscupen på denne distansen, er en outsider. Petter må ha gulltreff for å klare medalje, særlig ettersom han i det siste av en eller grunn har begynt å slite med teknikken.

  • Dagbladet.no holder deg oppdatert og gir deg reaksjonene etter kveldens 1500 meter. Første par starter kl. 21.
Hele Norges coronakart