- Ådne kan vinne VM

- Ingen må le av Ådne Søndråls satsing på all round. Han blir overraskende god allerede i vinter. Orker han sjøl å trene seg opp, har han ingen fysiske begrensninger. Selvsagt kan Ådne bli verdensmester også i allround, sier sportskoordinator Hans Trygve Kristiansen til Dagbladet.

Kristiansen tror neppe at Ådne Søndrål matcher Ids Postma og Rintje Ritsma denne sesongen. Men kanskje om ett eller to år.

- Et milløp varer ikke mer enn drøye 13 minutter. Derfor er ikke fysikken årsaken til Ådnes tidligere kollapser på langdistansene. Han har gått for dårlig teknisk.
Nå er Ådne Søndrål inne i en prosess hvor han skal lære å gå riktig på skøyter - også utover 1500-meter.

- Når alle detaljene stemmer, har vi en ny mester i all round, sier Hans Trygve Kristiansen.

Vant til smerten

Ådne Søndrål brøt en ny barriere som skøyteløper da han uanstrengt gikk sju blank på 5000-meter for halvannen uke siden. Nå gleder han seg til EM og VM allround.

- Jeg har tidligere hatt det fryktelig vondt på langdistansene. Men nå har jeg kastet den gamle harddisken med vonde langdistanseminner. I den nye finnes én 5000-meter. Og det var en veldig god opplevelse, sier Ådne Søndrål til Dagbladet, og fortsetter:

- Jeg er ikke dårlig. Hadde jeg gått 5000-meter i Calgary da jeg var i toppform, ville det blitt ei meget habil tid.

- Når jeg går like teknisk på langdistansene som Ids Postma, skal jeg kjempe i toppen.

To gode løp

Ådne Søndrål presiserer at omleggingen av treningsdosene ikke er dramatiske. Han tror heller ikke langdistansetrening ødelegger formen på 1000- og 1500-meter.

- Fram til jul blir det mye sprinttrening. På nyåret legger jeg inn noen doser langdistanse. Jeg skal gå to gode 5000-metere i vinter - i EM og VM. Greier jeg det, kommer milen av seg sjøl.

- Og fra VM allround til VM enkeltdistanser er det tre uker. Det byr ikke på problemer å legge inn en ny formtopp på så lang tid.

Slik er Ådnes resept for å bli en toppløper i all round:

- Jeg må kjempe om seieren på 500- og 1500-meter og ikke tape for mye på 5000.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 247665770


Varnish cache server