Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ådne klar for EM og VM på 10 000

Bli ikke overrasket om du får se Ådne Søndrål på 10000 meter i vinter. Nå åpner hallingdølen døra for flere milløp - både i EM og VM all round. - Det er tungt, men jeg har da overlevd distansen tidligere, sier Ådne til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akkurat nå er Ådne og resten av skøytelandslaget på treningssamling i Calgary. Krangel om istid i Vikingskipet har tvunget skøyteløperne utenlands for å finne optimale treningsforhold.

29-åringen understreker at all round har lav prioritet denne sesongen, men at han stiller opp for Norge der han måtte bli tatt ut.

- Målet er å bli raskere på de tre korteste distansene. Jeg må få høyere toppfart - det vil si en førsterunde på 25,7 på 1500 meter, sier Ådne.

Landslagssjef Geir Karlstad mener at forusetningene er til stede:

All round er bonus

- Ådne er helt på topp fysisk og han er lenger framme på de korte distansene enn på samme tidspunkt i fjor, sier Karlstad.

Sjøl om Ådne Søndrål i år bare satser på de tre korteste distansene, utelukker han ikke milløp. I tillegg skal han gå noen 5000 metere som ledd i treninga for kortere løp.

- All round-mesterskapene får komme som en bonus hvis jeg er god nok. Jeg endrer ikke sesongopplegget for sprint- og mellomdistanse sjøl om jeg går EM og VM. Men blir jeg tatt ut, ligger det i kortene at jeg går 10000 meter. Et milløp eller to ødelegger ikke formen på satsningsdistansene, mener Ådne.

Verdensrekord

Til vinteren er det verdenscupavslutningen i Calgary og VM enkeltdistanser i Salt Lake City som gjelder. Disse konkurransene går i slutten av februar og først i mars.

- Det overrasker meg hvis ikke banen i Salt Lake City er raskere enn Calgary. Det blir viktig å finne den gode følelsen i OL-anlegget. Og målet er sjølsagt å ta tilbake verdensrekorden på 1500 meter. Det er greit å ha rekorden før vi går inn i OL-sesongen.

- Et annet mål er medalje i sprint-VM og å unngå tap i de fem verdenscupløpene på 1500 meter, sier Ådne Søndrål.