Ådne lettet og glad

NAGANO (Dagbladet :på nettet): Med fattige to hundredelers margin ble Ådne Søndrål verdensmester på 1000 meter. 1,09,96 i et tidlig par holdt da resten av konkurrentene gikk til angrep på supertida. To hundredeler på 1000 meter tilsvarer 15 centimeter.

- Jeg var ubeskrivelig glad da det holdt. Både jeg og landslaget trengte denne seieren etter all motgangen i det siste. Jeg har følt et voldsomt press og derfor var det godt å lykkes, sier Ådne til Dagbladet :på nettet.

Dette var Ådes andre VM-gull på 1000 meter, og dermed har han én mer enn på spesialdistansen 1500 meter.

- Jeg synes det er utrolig gøy å gå 1000 meter. Det går fort og det skiller lite mellom de beste. Dessuten gjør det ikke så vondt å gå distansen fordi det er over så raskt.

- Før løpet trodde jeg det var mulig å vinne, men egentlig er jeg litt overrasket. Tross alt har jeg bare ett løp på distansen tidligere denne sesongen.

For én gangs skyld hadde Norge hundredelene på sin side. Det er Ådne glad for.

- Selvsagt hadde det vært bittert om rollene var byttet om og Jan Bos hadde vært to tiendeler foran meg. Men i dag var jeg både heldig og god.

- Fortsatt er det småting å rette på når det gjelder skøytene. Korkinnlegget som skal løfte tærne er litt for høye. Derfor har jeg ikke full styring på skøytene i svingen når det går fort. Men dette er bare en justeringssak.

Ådne Søndrål forklarer framgangen på 1000 meter med at han er blitt mye raskere fra start. Det skyldes for det meste at han er blitt bedre teknisk i høy hastighet.

Ådne verdensmester på 1000 meter
Ådne verdensmester på 1000 meter Vis mer

- For at jeg skal være en vinner på 1000 meter, måtte jeg bli raskere ut. For jeg holde alltid inn til mål, sier Ådne.

Trener Tom Erik Oxholm var skråsikker på at Ådne ville kjempe i toppen med det samme løpet var over.

- De andre kunne bare reise hjem, og jeg fikk rett. Ekstra artig var det at all round-løperen slo sprinterne, sier Oxholm, som også understreker at dette var Ådnes viktigste triumf noensinne.

- Han har hatt et fryktelig psykisk press etter at skøytene ble stjålet. Da vi fikk det nye paret her i Nagano, var vi usikre på om de var gode nok. Så kom feilskjæret på 1500 meter.

- Når han så gikk bort og vant, viste han at han er en ener. Det er jeg stolt over, sier Tom Erik Oxholm.

arvid.holmlund@dagbladet.no

- Før løpet trodde jeg det var mulig å vinne, men egentlig er jeg litt overrasket, sier en lykkelig Ådne Søndrål.