Ådne mellomfornøyd med VM-sølvet

NAGANO (Dagbladet :på nettet): - Jeg var sikker på å bli verdensmester inntil feilskjæret 500 meter før mål. Jeg hadde full kontroll på Ids Postma i samløpet, men gjorde en feil og måtte nøye meg med sølvmedalje, sier Ådne Søndrål.

Ådne kom ikke til Nagano for å ta sølv. Målet var å vinne, og derfor er ikke 28-åringen helt fornøyd.

- Jeg gjorde ikke noe godt løp. Det skuffer meg mest. Men når du gjør feil og andre er gode, blir du heller ikke verdensmester, sier Ådne.

Samtidig er han klar over at de aller fleste ville vært kjempefornøyd med andreplass i et VM. For Ådne er det litt annerledes.

- Jeg har en utakknemlig jobb, fordi alle forventer at jeg skal vinne hvert løp. Men det er faktisk mange andre løpere i verden som legger igjen noen treningstimer for å bli best. Jeg har ikke krav på førsteplassen hele tida.

- Men siden jeg har vunnet de fleste 1500 metrene denne sesongen, er det selvsagt litt bittert å glippe i en så viktig konkurranse.

Ådes taktikk var å åpne som en rakett og komme helt opp i ryggen på Ids Postma på vekslingssida etter to runder. Det greide han, og trodde nederlenderen var parkert da de gikk inn i tredje siste sving. Akkurat ved utgangen måtte Ådne nedi med hånda og dermed mistet han all farta.

- Jeg måtte starte helt på nytt og skape fart på langsida. Dermed ble jeg fryktelig stiv, og lyset gikk.

Ådne innrømmer at to uker på dårlige skøyter har ødelagt en del av VM-forberedelsene.

- Jeg måtte skaffe meg ny teknikk på nye skøyter. Det ble mye terping og jeg ble sliten i hodet.

I morgen går han imidlertid for medalje på 1000 meter.

- Jeg har en mulighet, men må prestere mitt beste. Her møter jeg løpere som går distansen to ganger hver helg. Dette er spesialister, mens jeg har én start bak meg denne sesongen.

- Men kroppen er full av krutt og jeg har første indre, noe som er en kjempefordel. Jeg har medaljesjanser, og da kan alt skje, sier Ådne Søndrål.