Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ådne nekter å gi opp

SALT LAKE CITY (Dagbladet): - Det er mange dager til onsdag og Ådne tåler mye smerte, sier skøytetrener Geir Karlstad til Dagbladet. Både han og Ådne Søndrål sjøl har tro på at det blir OL-start selv om Ådne i går slo skuldra av ledd for andre gang i løpet av noen dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Dagbladet gikk i trykken i natt var Ådne til grundig røntgenundersøkelse på en poliklinikk i OL-leiren i Salt Lake City.

Der var han sammen med den norske hovedlegen Ingard Lereim.

Før han gikk dit, sa han til TV2:

- Jeg vet ikke hvor alvorlig det er. Nå skal jeg slappe av, så får vi se.

- Det er blitt en merkelig oppladning, og det var ikke akkurat dette jeg drømte om.

Før resultatet av denne undersøkelsen blir kjent, er det uklart hvor stor skaden egentlig er.

Det eneste som var klart i natt var at Ådne hadde fått venstre skulder ut av ledd etter et fall under trening. Skuldra er dratt på plass igjen.

Han har også pådratt seg et dypt kutt i venstre underarm. Dette er sydd sammen med både indre sting og 20 sting i huden.

Arrangør-tabbe?

Kutt-skaden skulle aldri ha oppstått. Da Ådne falt i svingen, gikk han i voldsom fart inn i sikkerhetsballene som kranser baner. Han fikk armen mellom isen og sikkerhetsballen. Der er det spent opp et tau eller en wire, og det var denne Ådne kuttet seg så stygt på.

Det var i natt ingen som ville påstå at arrangørene har slurvet med sikkerheten, men det ble heller ikke utelukket at skøyrtebanen er sikret på feil måte.

Beskyttet skuldra

For ei drøy uke siden slo Ådne høyre skulder av ledd i Calgary. Han gikk på skøyter like etterpå, men har fortsatt vondt.

Derfor beskyttet han instinktivt høyre-skuldra da han ramlet i dag. Resultatet var at venstre-skuldra fikk hele trøkken. Den gikk av ledd, noe som er fryktelig vondt.

- Ådne hadde det jævlig vondt, men han tåler mye smerte, sier trener Karlstad til Dagbladet.

Karlstad velger å være optimist, men ser naturlig nok at lørdagens 1000-meter kan bli problematisk å gjennomføre for Ådne.

Uansett om han går eller ikke, vil han ha smerter. Og smertestillende milder er det klare OL-regler for. Injeksjoner, som ville dempet smertene betraktelig, er det totalforbud mot.

- Det er strenge regler på dette. Og de vil vi selvsagt følge, sier Karlstad.

- Men heldigvis er det mange dager til 1500-meteren neste onsdag, sier Karlstad til Dagbladet.

Ådne selv er mer galgenhumoristisk:

- Jeg er heldigvis ikke spydkaster, hånda skal jo bare ligge bakpå ryggen, sier Søndrål til TV2.

GIR SEG IKKE: Ådne Søndrål tror på OL-start selv om han er i store smerter etter å ha slått skuldra ut av ledd.
Hele Norges coronakart