Ådne på gulljakt

- Jeg er bedre enn noensinne på de tre korteste distansene, men lyktes ikke i å bli god på langdistansene, sier Ådne.

Ådne Søndrål er ikke nødt til å vinne VM-gull på lørdagens 1500 meter. Men det vil styrke selvfølelsen etter en sesong som har gått i bølger. - Jeg er bedre enn noensinne på de tre korteste distansene, men lyktes ikke i å bli god på langdistansene, sier Ådne til Dagbladet :på nettet.

Før jul herjet Ådne med konkurrentene på spesialdistansen 1500 meter. I EM var han også helt suveren. Så kom tilbakeslaget med feilskjær og andreplass under verdenscupen i Calgary - hvor han til overmål tapte sin to år gamle verdensrekord til nederlenderen Jakko Jan Leeuwangh.

Og for tre uker siden ble skøytene stjålet på flyplassen i Milano - dagen før verdenscupen i Baselga di Pine.

Nå er skøytene i orden, og Ådne er revansjesugen.

- Klart jeg stiller opp for å vinne både 1500 og 1000 meter. Om jeg greier det, er en annen sak. Det er mulig hvis jeg går et ordentlig løp, men jeg frykter selvsagt en formsterk Ids Postma og Jakko Jan Leeuwangh.

- De siste dagene har imidlertid vært oppløpftende. Den teknikken jeg istet på dårlige skøyter etter tyveriet i Italia, er kommet tilbake. Jeg hadde ikke stilt til start her i Nagano hvis ikke den biten hadde vært på plass.

Ådne sier kroppen er i fin orden. Det er masse krutt i beina og han lover han skal gjøre sitt beste.

- Har du like store sjanser til å vinne søndagens 1000 meter?

- Muligheten er der. Men husk at her konkurrerer jeg med spesialsprintere som går distansen to ganger hver helg. Jeg har ett løp på 1000 meter det siste året, men vet at jeg kan kjempe om gull hvis alt stemmer, sier Ådne Søndrål.

MED NYE SKØYTER: - Jeg er bedre enn noensinne, sier Ådne Søndrål, som er godt fornøyd med de nye skøytene.