Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ådne satser videre

HEERENVEEN (Dagbladet): Slapp av, Ådne! Når du kommer hjem til Norge i kveld, får du det svaret du håper på fra trener Tom Erik Oxholm. Det blir bånn gass og satsing på all round og VM i Hamar om fire uker.

Norge stiller med to løpere i VM: Eskil Ervik og Ådne Søndrål. Ervik er naturligvis selvskreven etter EM-innsatsen. Argumentene for å ta med Ådne er mer enn gode nok: Hadde han gått en normal 500 meter, kunne han nøyd seg med en tid på 14,40 på mila for å bli nest beste nordmann.

Det hadde Ådne greid med suveren margin.

Klart svar

- Jeg vil at trenerne skal gi et krystallklart svar på om jeg har ei framtid i all round. Har jeg det, blir det bånn gass i minst én sesong til - kanskje to også, sier Ådne Søndrål til Dagbladet.

- Men jeg legger press på dem. Ikke for at de skal ta meg ut på VM-laget, men de skal være ærlige mot meg.

- Har jeg ingen all round-framtid, skal de fortelle meg det.

- Jeg har forferdelig lyst til å bli verdens beste all rounder - eller i det minste være med på å prege et mesterskap.

Og både Tom Erik Oxholm og Geir Karlstad er så krystallklare som Ådne ber om:

- Det ligger i kortene at Ådnes EM-deltakelse er et delmål på veien til VM. - Jeg har tro på Ådne som allroundløper, sier Karlstad.

- Ådne har preget dette mesterskapet også. Hadde han fått gå 500 meter, ville han ligget på andreplass før 10000 meter, sier Tom Erik Oxholm - og fortsetter:

- I ukene fram mot VM skal Ådne trene langdistanse i ryggen på Eskil Ervik for å få den rette fartsfølelsen. Han skal lære hvordan det er å gå langt.

Største utfordring

- Etter OL- og VM-gull var all round-satsingen den største utfordringen jeg kunne finne, sier Ådne Søndrål.

- Cato Zahl-Pedersens utfordring var å gå til Sydpolen uten bein. I mitt perspektiv blir en 10000 meter like vanskelig. Og jeg vil fryktelig gjerne prøve. Men trenerne skal ikke lure meg og si ja, bare for at jeg skal bli fornøyd.

- Men samtidig må jeg se muligheten til å bli en av verdens beste løpere.

- Hvis Tom Erik Oxholm og Geir Karlstad kommer med samme svaret til meg i kveld, som Dagbladet har fått nå, blir det bånn spiker fram til VM, sier Ådne Søndrål.

FÅR KLART SVAR I DAG:</B> Ådne Søndrål vil gjerne bli best også i allround. - Det ligger i kortene at Ådnes EM-deltakelse er et delmål på veien, sier Geir Karlstad.
SKAL LÆRE:</B> - I ukene fram mot VM skal Ådne trene langdistanse, sier trener Oxholm (t.v).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling