Ådne Søndrål er klar for verdensrekord

Ådne Søndrål klinte i går til med seier på 1000-meteren under sprint-VM i Inzell. Hallingdølens neste mål er ta tilbake verdensrekorden på 1500 meter.

Han føler seg likevel ikke som noen redningsmann for norsk skøytesport.

- Mange har spurt meg om jeg er redningsmannen, men jeg føler meg ikke slik. Jeg forberedte meg til sprint-VM uavhengig av resultatet i allround- EM sist helg, sier Ådne til Dagbladet.

Søndråls neste konkurranser blir verdenscup i Finland neste helg. Deretter går det slag i slag via Heerenveen og innom Calgary - før distanse-VM i Salt Lake City i mars.

- Distanse-VM er sesongens målsetting, sier Ådne.

Hva så med verdensrekord?

- Jo, forresten det er en målsetting, det også. Jeg skulle gjerne tatt tilbake verdensrekorden min på 1500 meter, sier Ådne - som ikke har fått gått sesongens to første 1500-metere på grunn av lyskeskade.

Revansj

Dagen i går begynte imidlertid ikke så bra for Ådne. Han skuffet med en 15. plass på 500 meter med tida 36,47.

- Jeg gikk en litt dårligere 500-meter enn jeg hadde håpet på. Burde vært noen tideler raskere, sier Ådne.

På 1000 meter gikk det derimot atskillig bedre.

Søndrål gikk på tida 1.11,24 - og vant selv om han hadde et stygt feilskjær underveis.

- Det var et bra løp som stemte godt bortsett fra feilskjæret, sier Ådne.

Toer på distansen ble nederlenderen Jan Bos med 1.11,47, mens landsmannen Erben Wennemars tok tredjeplassen med 1.11,76.

- Det var godt å få en revansj etter at det det ble mye kluss i vekslingen på tusenmeteren lørdag, sier Ådne.

Hurtighetsfibre

Michael Ireland fra Canada ble sprintverdensmester for første gang etter å ha avgjort kampen om VM-tittelen i 1000-meterens siste par mot japaneren Hiroyasu Shimizu. Jeremy Wotherspoon fra Canada ble nummer tre, mens Ådne Søndrål endte på sjetteplass. Det er hallingdølens beste plassering i et sprint-VM noensinne.

- For å kunne vinne et sprint-VM sammenlagt mangler jeg de genetisk bestemte hurtige muskelfibrene. For å sammenlikne så er ikke Vebjørn Rodal like rask på 100 meter som på 800 meter, sier Ådne

- Jeg er best på 1500 meter og ikke like god på 500 meter, sier Ådne.

Grunde Njøs avanserte til 12. plass sammenlagt, mens Pål Gravem endte på 28. plass.

<B>SPRUT I BEINA:</B> Ådne Søndrål fikk endelig noe å juble for da han vant gårsdagens 1000-meter i verdensmesterskapet i sprint.