Ådne trakk seg i protest

HEERENVEEN (Dagbladet.no): Ådne Søndrål fikk ikke wild card og ble nektet å starte i A-pulja på 1500 meter i verdenscupen. Derfor trakk han seg i protest mot ISU og gikk i stedet et testløp etter stevneslutt. 1,48,7 hadde holdt til andreplass.

- Det er synd at paragrafryttere får ødelegge sporten vår. Fordi Norges Skøyteforbund hadde unnlatt å si fra at jeg ville bruke wild card, ble jeg plassert i B-pulja. Alle som følger med i skøytesporten vet at jeg er god nok for gruppe A. Derfor blir hele greia for dum, sier Ådne til dagbladet.no.

Rigid regeltolkning sørget for at Norge ble uten løpere i A-pulja. Men Ådne Søndrål viste iallfall etter det offisielle stevnet at han fortsatt er i verdenstoppen. Han gjennomførte en 1500 meter med flying start på 1,48,7 _ uten å være i nærheten av å koble inn turboen. Gutten så nesten ikke sliten ut etter løpet og 20 meter før mål, reiste han seg helt opp og skled inn.

- Dette var bare en kontrollert gjennomkkjøring. Legg til ett sekund fordi jeg ikke benyttet fast start og trekk så ifra noen tideler fordi jeg dermed ikke får med farta helt til mål. Så har du ei reell sluttid på litt i overkant av 1,49. Det er godkjent når jeg ikke tar ut maks, sier Ådne Søndrål.

arvid.holmlund@dagbladet.no

IRRITERT: Ådne Søndrål er oppgitt over paragrafrytterne i det internasjonale skøyteforbundet.