Ådne vil sette ny verdensrekord

HAMAR (Dagbladet): Da 35,72 kom opp på lystavla, jublet Ådne Søndrål som om han hadde vunnet OL-gull. Fantomløpet bekrefter superform på kortdistansene. Og i dag er det én ting som gjelder: Verdensrekord på 1500 meter.

- Jeg skal gå et fantastisk løp og vet at rekorden er innen rekkevidde, sier Ådne.

- Det kan Ådne greie. Han er vanvittig motivert for å vise seg fram etter den elendige 5000 meteren, sier trener Tom Erik Oxholm.

- 1.46,43 er den beste av alle verdensrekordene. Men jeg utelukker ikke at han greier det, sier sportskoordinator Hans Trygve Kristiansen.

Ådne Søndrål er fast bestemt på å vinne, og lover overlydsfart.

- Verdensrekorder kommer ikke på bestilling. Men jeg kan greie det. Beina er helt fine igjen, og jeg er trygg på at Johnny Høgseth får muskulaturen min i stand til løpet, sier Ådne.

- Jeg gleder meg og skal gjøre et ærlig forsøk.

Nederlands sjeftrener Ab Krook:

- Når Ådne Søndrål er i stand til å flytte persen med sju tideler på 500 meter, er alt mulig. Han har dokumentert at han er rask nok.

- Ådne har fart til å greie det, sier Ids Postma.

- Kroppen er i orden, og isen er superglatt, sier hallingdølen.

Helsprekk

Etter en fantastisk 500 meter var forventningene skyhøye foran 5000 meteren. Ådne Søndrål skulle en gang for alle vise at han kunne gå lange løp.

I stedet endte det med total kollaps. Etter en optimistisk åpning med fem runder på 31-tallet, gikk det gradvis saktere. På de to siste rundene spratt rundetidene opp i 34,7 og 36,8.

- Det kjentes som om jeg hadde viagra i begge beina, sier Ådne.

Gruer seg til mila

Han forklarer kollapsen med total utladning etter tidenes nest beste norske 500 meter.

Dessuten tapte han kampen mot kalenderen for å finne langdistanseformen. For Ådne var det viktigst å få de korte distansene på plass. Nå får heller langløpsformen komme til VM.

- Jeg er sikker på å vise meg fra en annen side i USA om tre uker, sier Ådne.

Han gruer seg til 10000 meteren, men trøster seg med at milløpet er ille for alle.

- Det kommer til å gjøre vondt. Det blir viktig å gå teknisk riktig så lenge som mulig. Ligger jeg anstendig an etter 1500 meteren, får det gå så lenge det går.

- Er jeg sjanseløs sammenlagt, blir det ikke bånn gass, sier Ådne Søndrål.