Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ådne vil sole seg i speilet

VIKINGSKIPET (Dagbladet :på nettet): Ådne Søndrål (27 ) er overlykkelig over 5000-meteren sin i dag: - I kveld skal jeg henge på meg en medalje når jeg kommer hjem. Så skal jeg se på meg selv i speilet, smiler Søndrål.

1500-spesialisten Søndrål har aldri klart å gå en 5000-meter med jevne rundetider. Han har starta med mange gode runder - for så å slite veldig de siste rundene. Men i dag stemte det meste for 27-åringen.

- Jeg er veldig, veldig fornøyd. I dag holdt jeg nesten i 10 runder, og det er nødvendig hvis jeg skal stabilisere meg som en allrounder, forteller en lykkelig Søndrål til et fulltallig pressekorps.

Stormende jubel

Et stappfullt Vikingskip trodde knapt sine egen øyne da de så Søndrål skøyte avgårde med rundetider under 32.0. Få runder før mål, fikk imidlertid 27-åringen et feilskjær som gjorde at han mista mye av den fine rytmen.

- Jeg mista hue litt. Så gjorde jeg dumme ting som jeg normalt ikke ville ha gjort. Men jeg føler at jeg har tatt steget et godt stykke videre

på 5000 meter, sier Hol-løperen. Støtten fra publikum var også til god nytte underveis.

- Dette har vært en flott dag og jeg kosa meg ordentlig, smiler Søndrål.

Hvordan det kommer til å gå for Søndrål på morgendagens 10000-meter, orker han knapt å tenke på. 27-åringen har ikke gått 10 000-meter siden 1995: Selv ikke en gang på trening.

- Den som sier at den ikke gruer seg til 10000-meter juger. Men jeg satser på å gå billig, forteller Søndrål. Tanken på morgendagens 1500-meter varmer mer i hjertet:

- Det blir en utfordring å få kroppen i orden etter dagens 5000-meter, men jeg skal banke til fra start. Jeg har ikke gått noen optimale 1500-metere i år og håper å få ordentlig krutt i beina, forteller Søndrål.

Onsdag morgen ble Ådne pappa for andre gang. En lang våkenatt har satt sine spor på Hol-gutten.

- Mangelen på søvn henger fremdeles igjen i kroppen. Derfor tilbringer jeg mesteparten av tiden i senga. De siste dagene har jeg sett omtrent alle filmene som går på TV, røper Ådne.

Men før han kryper til sengs, skal han spise - og smile bredt til seg selv i speilet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media