Ådne vurderer å gi opp allround-satsingen

Mye tyder på at Ådne Søndrål kommer til å gjøre helomvending og gå tilbake til satsingen på mellomdistanse. Hallingdølen greier neppe å kapre en plass i VM-laget på hjemmebane i neste måned dersom bare to norske løpere kan tas ut.

Nederlenderen Brigt Rykkje, som representerer Norge, blir nøkkelen for Ådne. Greier Rykkje å gå seg inn blant de 12 beste i sammendraget etter 10 000 meteren i morgen, kan Norge få en kvote på tre løpere til allround-VM i Hamar. Da ser det straks litt lysere ut, men fortsatt blir det hard kamp om plassene.

Eskil Ervik og Kjell Storelid virker selvskrevne til VM på hjemmebane, innsatsen i helgen tatt i betraktning. Brigt Rykkje har skuffet så langt, mens Søndrål ble diskvalifisert før han fikk startet 500 meteren i går.

Vurderer

- Vi må sette oss ned etter EM og vurdere det som er skjedd her. Hva som skjer videre overlater jeg til Hans Trygve (Kristiansen) og Tom Erik (Oxholm) å avgjøre. Kanskje har vi tatt oss vann over hodet, sa Ådne Søndrål etter at EM var over for hans del lørdag. 10 000 meteren søndag var han ikke i nærheten av å få gå.

Nøkkelen til videre allround-satsing for Ådne ligger i langløpene. I går gikk han en stokkete 5000 meter på 6.48,43. 10 000 meter har han ikke gått siden 1995.

- Det vi i første rekke må vurdere er om det på en måned er mulig å gå minst åtte sekunder raskere på 5000 meter. Hvis det viser seg å være mulig, gir jeg bånn gass for allround-satsingen. Hvis ikke går jeg tilbake til mellomdistanse igjen.

Grundig slått

- Jeg overlater til folkene rundt meg å vurdere mulighetene mine for å bli allrounder, eller om jeg har gapt over for mye, sa Hol-løperen.

Ådne, som blir far for andre gang i februar, ble nummer to på favorittdistansen 1500 meter lørdag med tiden 1.50,08. Han ble grundig slått av nederlenderen Rintje Ritsma (1.49,18), mens landsmannen Ids Postma (1.50,36) endte på tredjeplass.

- Løpet bar preg av at det ikke telte allverden. Det fløt greit, men spenningen og gnisten manglet fullstendig, sa Ådne.

I morgen sitter han på tribunen mens konkurrentene gjør opp om EM-tittelen.