Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adolf og Kjeltringen på nye tokt

Lill Adolf og Kjeltringen legger ut på nye tokt i V75 på Forus Travbane lørdag. Dagbladets tipsekspert Bengt Berg tror på seier til begge i henholdsvis V75-6 og V75-2.

Se Bengts travtips. • Her er sjansen til å vinne 38 millioner!

(Dagbladet.no): Lill Adolf, som er storfavoritt i V75-6 er oppkalt etter en tysker som ble lite populær i Norge i april 1940. Navnet kom fordi hesten oppførte seg heller dårlig i stallen. Kusk og trener Per Oleg Midtfjeld fikk tilnavnet Emil i oppveksten, fordi han helst skulle hatt en snekkerbod å rømme til noen ganger.

Kjeltringen som kommer ut i V75-2 har et navn som står godt for seg selv.

Det er klart for bøllenes lørdag på Forus.

Lill Adolf vant Gunnar Opsahls æresløp i fjor, og kan gjenta bedriften i år. Sist satt den formsterke Western Winner-sønnen fast med full tank bak Jetstile. Før det var vallaken ubeseiret i år på fire starter. Fra spor tre sitter han ikke fast denne gang. Midtfjeld-traveren kan ta hjem sin andre seier i dette løpet.

- Lill Adolf satt fast med vinnerkrefter sist på Biri, og vi fikk aldri åpning. Han har et fint løp på papiret. Vi kjører som vi pleier med draskylapper og skoløs framme om banen tillater det. Jeg synes vel han skal regnes med en meget god vinnersjanse.

Jeg forstår de som bruker ham som banker, sier trener og kusk Per Oleg Midtfjeld til Dagbladet.no.

- I den formen han er nå, og sånn som han har vært, er dette en god vinnersjanse. Vi er ikke avhengig av tet for å vinne. Taktikken bestemmer han selv, men vi kommer til å prøve å være med der fremme med en gang, røper Oleg.

SNUR SEG ETTER DE ANDRE. Kusk Per Oleg Midtfjeld snur seg mest sannsynlig etter konkurrentene også denne gang bak "lørdagsbølla" Lill Adolf. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SNUR SEG ETTER DE ANDRE. Kusk Per Oleg Midtfjeld snur seg mest sannsynlig etter konkurrentene også denne gang bak "lørdagsbølla" Lill Adolf. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Zandy Blou (V75-1/V5-3) viste flott form sist på Biri og vant greit. Men vi ble dessverre disket for seieren. Han møter mye bedre hester nå, og vi trenger klaff på veien herfra. Han trakk et uheldig spor, men jeg tror han kan vinne med klaff, opplyser Per Oleg Midtfjeld om den Terje Melnæs-trente vallaken.

Kjeltringen på nye raid

Toppstammede Kjeltringen har ikke startet siden juli i fjor. 4-åringen som har 1.18-traveren Spikeld som far og norgesrekordsetter Steine Koso som mor kan vinne direkte i V75-2 etter den lange pausen.

- Kjeltringen er operert i et kne og en kode, derav den lange løpspausen, forteller trener og kusk Kjetil Djøseland.

- Førstesporet var det beste vi kunne få. Han er rask fra start, og jeg tror ingen henter en lengde på oss fra start. Han har stor kapasitet. Men han har litt nerver, og skuffet meg i flere løp i fjor.

Kjeltringen, som årsdebuterer, viste lovende takter i fjor. Dagbladet.no har hørt rykter om gode treningsrapporter og et meget godt gjennomført rutineløp nylig.

- Ja, det er riktig. Han trener fint, og travet 1.30 i et rutineløp forleden. Han fungerte fint. Han er god nok til å vinne, men trenger kanskje løp. Uansett tror jeg på en plass helt i toppen direkte, sier Djøseland.

- Kjeltringen kan være en frisk banker, sier Kjetil Djøseland.

Her er Djøselands vurdering av egne oppsitt:

- Torlandia (V5-1) er også blitt operert. Hun trenger løp i kroppen før formen er der. Jeg er fornøyd med en premie fra dette sporet.

- Klodrik (V75-7) er det bare en premie som gjelder for.

Kongene av Forus

Rune Wiig og Åsbjørn Tengsareid dominerer på hjemmebanen Forus. Lørdag er begge i ilden med flere potensielle vinnerkandidater.

Åsbjørn Tengsareid har mest seierstro på Mixen i V75-7.

- Mixen travet et greit løp sist uten å være helt på topp for dagen. Han har et helt riktig løp på papiret, og fungerer han som han skal har jeg seiersambisjoner, sier kusk Åsbjørn Tengsareid.

Åsbjørn Tengsareids vurdering av egne oppsitt:

- Miss Maksi (1. løp) feilet i tempoøkning i tet sist, men hun er en fin hest. Jeg håper å kjempe om seieren.

- Eldkvikka (V5-1) er det lenge siden jeg har kjørt. Jeg kjenner ikke til dagsformen. Det ser vanskelig ut på papiret med tanke på seier.

- Ambrosius D. (V75-1/V5-3) har hatt pause siden i høst. Jeg har kjørt ham i banejobb en gang. Da travet han 1.24 og virket fin. Det blir spennende å se hvor langt det rekker. Det blir vel vanskelig å slå gode Cream Of Arnie, men vi kjemper om en trippelplass bak ham.

- Oakridge Starcraft (V75-3/V5-5) fungerte fint på Sørlandet sist etter lang pause. Fortsetter han den gode fremgangen ender han i toppen her. Han bør strekes på en gardering.

- Shocking Fanny (V75-5) vant lett sist. Det er fin fart i henne, og bra kapasitet. Hun er rask ut, men jeg vet ikke om vi kan være med i tetkampen. Hoppa møter hardere selskap nå enn sist, men hun har mer inne. Jeg synes hun har en fin trippelsjanse, mener Åsbjørn Tengsareid.

Against The Sun er blitt strøket.

Torpa Emil utfordrer Moe Granar

Rune Wiig setter sin lit til Torpa Emil i V75-7.

- Torpa Emil holder fin form. Men han kan opptre litt ustabilt i starten. Feilfritt kjemper han helt der fremme. Han er min beste sjanse for dagen, sier Rune Wiig.

Rune Wiigs vurdering av egne oppsitt:

- Moreno (V75-1/V5-3) har vært veldig bra i det siste og tatt to seirer. Denne gangen møter han meget gode hester, men jeg synes han skal regnes bak favoritten Cream Of Arnie.

- Tronjatrym (V75-2/V5-4) er ute etter en premie.

- Grace Volcano (V75-5) er det en premie som gjelder for fra spor åtte.

- Thai Amerique (V75-6) er ute mot bra hester. Det er en premie som gjelder, avslutter Rune Wiig.

Alex med ambisjoner

Alexander Heisholt tar turen til Forus med Cecena Ås og Get Va Bene. Førstnevnte har vist formstigning og vil prøve å utfordre Lill Adolf i kampen om teten i Gunnar Opsahls æresløp.

- Cecena Ås var veldig bra på Biri sist. Taktikken jeg har tenkt på forhånd er å kjøre til for tet om han forholder seg rolig og vi får kjørt fra start. Får vi tet, er min mulighet til å vinne med å sitte i tet, sier Alexander Heisholt til dagbladet.no.

- Get Va Bene (V75-1/V5-3) støter på steintøff motstand. Det er en best mulig premie som gjelder.

En alenevinner kan innkassere 39 millioner i ukens V75-omgang på Forus Travbane.

AVSLØRER KJELTRINGEN. Kusk og trener Kjetil Djøseland avslører toppform på Kjeltringen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media