TAKKER FOR SEG: Rini Coolen ledet Rosenborg til The Double i år, men går tilbake til jobben som akademisjef i klubben, melder Adresseavisa. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
TAKKER FOR SEG: Rini Coolen ledet Rosenborg til The Double i år, men går tilbake til jobben som akademisjef i klubben, melder Adresseavisa. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Adressa: Coolen ferdig i RBK

Rini Coolen får ikke fortsette som hovedtrener i Rosenborg.

Rini Coolens framtid som hovedtrener på Lerkendal har vært en snakkis i flere måneder allerede.

Nå melder Adresseavisen at nederlenderen er ferdig.

Ifølge Adressa bekrefter Rosenborgs sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye, at Coolen går tilbake til jobben som akademisjef i Rosenborg.

Det var jobben han hadde før han ble bedt om å overta etter oppsagte Kåre Ingebrigtsen i juli.

Under nederlenderen plukket RBK 31 av 42 mulige poeng i Eliteserien. Nøkkelkampen om seriegullet, borte mot Brann fire runder før slutt, ble også vunnet.

- Jeg synes vi har gjort det veldig bra. Det viktigste har åpenbart vært å plukke poeng, og vi kunne ikke ha gjort det så mye bedre enn det vi har gjort, sa Coolen til NTB etter 1-1-kampen mot Bodø/Glimt i serieavslutningen.

Coolen var likevel opptatt av at Rosenborg ikke hadde spilt god nok fotball under hans ledelse, og at det var noe de skulle utvikle videre.

Når Coolen nå ikke får fortsette med den jobben, kommer det i etterkant av at flere trenere allerede har sagt nei til den ledige hovedtrenerjobben i Rosenborg.

Coolen selv har signalisert at han kunne tenke seg å fortsette, mens både Sarpsborg 08-trener Geir Bakke og FK Haugesund-trener Eirik Horneland har sagt nei til jobben.