Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adressa: Kveen blir Northug-trener

Stig Rune Kveen (34) er langrennsstjernen Petter Northugs nye trener, skriver Adresseavisen.

TOK GULL SAMMEN: Stig Rune Kveen (høyre) tok gull på stafetten i NM i 2007 sammen med Petter Northug. Nå er han Northugs nye trener. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
TOK GULL SAMMEN: Stig Rune Kveen (høyre) tok gull på stafetten i NM i 2007 sammen med Petter Northug. Nå er han Northugs nye trener. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer

Kveen overtar treneransvaret etter Eirik Myhr Nossum. Verken Northug-leiren eller Kveen selv ønsker å kommentere saken, men ifølge Adresseavisen er treneren allerede godt i gang med arbeidet.

Han har fulgt Northug tett under samlingen på Sognefjellet og under høydeoppholdet i Italia, samt under Blinkfestivalen i Rogaland sist uke.

Kveen jobber i halv stilling ved skigymnaset i Meråker, og han har vært nær venn av Northug i mange år. De gikk sammen på Strindheims lag som tok gull på NM-stafetten i både 2006 og 2007.

Nossum ga seg som Northugs trener etter OL-sesongen. Morten Aa Djupvik var aktuell som ny trener, men nå tyder alt på at det er Kveen som skal hjelpe Northug kommende sesong.

Det er ventet at Northugs nye støtteapparat blir presentert i løpet av noen uker. Are Sørum Langås fortsetter trolig som manager for Northug.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling