Adriano løp fra tyskerne

Brasil vant 3-2 over Tyskland i lørdagens semifinale.

Oslo (ANB) Tyskland – Brasil 2-3: To ganger løp Brasils spiss Adriano fra Robert Huth i det tyske midtforsvaret. Begge gangene resulterte det i mål.

Lørdag kom Tysklands akilleshæl fram i lyset: De mangler fart og kløkt i midtforsvaret. Lørdag utnytter Brasil det til det fulle.

Før prøve-VM på hjemmebane mente flere eksperter at Tysklands unge mannskap var for dårlige i forsvar til å vinne på hjemmebane. Lørdag kveld ble det problemet ekspandert.

To ganger løp raske og sterke Adriano fra Huth i tyskernes forsvar. Det resulterte først i straffe, som Ronaldinho satte i mål. I den andre omgangen løp Adriano fra samme mann på egenhånd og scoret sikkert som banken. Helt i starten av kampen scoret også Adriano mål på frispark. Det ble med andre ord Inter-spissens helaften.

Lørdagens kamp på Frankenstadion ble svært underholdende. I den første omgangen fikk vi se litt brasiliansk magi og også tysk effektivitet. På de første 45 minuttene ble det scoret fire mål – alle på dødball.

Hjemmelaget startet best og fikk god hjelp av et svært entusiastisk publikum. Men fotball er ikke alltid rettferdig. Etter tysk dominans i starten fikk Brasil det første målet.

Dødballer

Etter 21 minutter fikk de regjerende verdensmesterne frispark. Brassene er ikke kjent for å spare på kruttet. Fra rundt 25 meter dundret Adriano til. Ballen gikk via en tysk forsvarer i muren og hjemmelagets målvakt Jens Lehmann var utspilt.

Men Tyskland kom sterkt og fort tilbake. Bare to minutter senere var Lukas Podolski frampå med hodet og headet inn utlikningen til 1-1 etter et hjørnespark fra Sebastian Deisler. Det var fortjent.

Etter 43 minutter fikk Brasil et korrekt straffespark av dommer Carlos Chana fra Chile etter at Robert Huth i tyskernes midtforsvar slett ikke greide å holde følge med tempoet til Adriano. Tyskeren måtte bruke ulovlige metoder for å stoppe muskelbunten fra Brasil og rev han ned.

Tyskernes forsvarsproblemer ble synliggjort. Farten var ikke der. Mange har ment dette er tyskernes svakeste punkt og grunn nok til at de ikke ville gå til topps i prøve-VM på hjemmebane.

Staffer seg

Stjernen Ronaldinho satte straffen knallhardt ned i hjørnet i målet. Lehmann kunne intet gjøre på det velplasserte straffesuddet.

Men på overtid i den første omgangen blåste kveldens dommer nok en gang for straffe, denne gangen til Tyskland. Michael Ballack ble revet ned av Emerson. Straffen tok kaptein Ballcak selv og utliknet til 2-2 selv om brassenes målvakt Dida var etter ballen. Den var for hard. Målet var kapteinens tredje på straffe så lang i prøve-VM. Lagene gikk til pause på stillingen 2-2.

Ungt men bra

Tyskerne fortsatte å styre spillet utover i den andre omgangen. På hjemmebane fortsatte Jürgen Klinsmann sitt mannskap å satse offensivt. Mot Brasil straffer det seg. Etter 76 minutter får Adriano ballen. For andre gang i kveldens kamp løper han fra Huth i forsvaret og scorer enkelt bak Jens Lehmann. En sterk prestasjon. Dermed sto det 3-2 som også ble sluttresultatet.

Adriano ble kveldens helt med to mål. Han skaffet også Ronaldinho et straffespark som kapteinen satte sikkert i mål.

Tyskland har vist gode takter i prøve-VM på hjemmebane, men det var, som ekspertene trodde, forsvarsspillet som sendte vertene ut.

Brasil møter vinneren av Mexico og Argentina, som møtes søndag, kveld i finalen. Kanskje kan Brasil få sin revansje mot Argentina i finalen etter at sistnevnte slo Brasil 3-1 i VM-kvalifiseringen for ikke lenge siden. (ANB)

BRASIL-TYSKLAND: Brasils spiss Adriano løper i fra Robert Huth og Per Mertesacker.