Adriano rammet av depresjon

Sendt på treningsleir i Brasil.

(Dagbladet.no): Fra 2004 til 2006 scoret Adriano 29 mål på 60 seriekamper for Inter.

For tida oppholder 25-åringen seg i Brasil,  på treningsleir hos Sao Paulo. Der får han både fysisk og psykisk trening. Inter-president Massimo Moratti forteller hvorfor.

- Han har noe vi kan kalle depresjon. Det er sånt som skjer med en ung mann som har en tøff periode i livet, sier Moratti ifølge nyhetsbyrået PA.

Han er ikke den første fotballmillionæren som sliter psykisk. Verken Sebastien Deisler (Tyskland) eller Stan Collymore (England) klarte å takle fotballhverdagen.

Ikke alkoholiker

For Adrianos del gikk det galt da faren døde for tre år siden. Den sterke spissen med den giftige venstrefoten innrømmet selv alkoholmisbruk i sommer.

Brasil-angriperen ble hyppig observert på byen i Milan, men sier rus ikke er selve problemet til formsvikten.

- Folk sier at jeg tydde til alkohol for å bli kvitt problemene mine, men det er ikke sant. Alle kan ha en vanskelig periode, jeg er bare en vanlig fyr. Jeg håper jeg klarer å bekjempe dette slik at jeg kan gjøre familien min lykkelig igjen, sier Adriano.

HAR IKKE ALKOHOLPROBLEM: Adrian vil bare bli glad igjen, fortalte han på en pressekonferanse hos Sao Paulo i Brasil. Foto: Scanpix/Ap
HAR IKKE ALKOHOLPROBLEM: Adrian vil bare bli glad igjen, fortalte han på en pressekonferanse hos Sao Paulo i Brasil. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Jeg vil spille fotball igjen, det er min lidenskap. Jeg har lyst til å smile igjen.

Inter-president Moratti tror det skjer, dessuten har Adriano kontrakt på San Siro fram til 2010. Det er ikke hvilken som helst angriper som netter 25 landslagsmål på 35 Brasil-kamper.

- Han er fysisk sterk og han vil klare seg. Adriano må først finne seg selv og få tilbake selvtilliten. Jeg håper han kommer tilbake som den spilleren han engang var, sier Moratti.

Skal tilbake i januar

Inter avviser samtidig at Adriano er på vei bort, i august ble han koblet til blant andre West Ham, Manchester City og Parma.

Adriano blir i Brasil fram til 1. januar, da håper både klubb og spiller at han er topptrent og klar for nye Serie A-mål.

- Det finnes ingen sjanse for at han forsvinner, sier Moratti.

NOTORISK MÅLSCORER:</B> Adriano har slitt både på og utenfor banen de to siste sesongene.