Adriano skjøt Brasil til VM

Brasil- Chile 5- 0. Adriano scoret tre da Brasil kvalifiserte seg til VM i Tyskland neste sommer.

Brasil er den første regjerende mester som har måttet spille kvalifisering til et verdensmesterskap. Men Chile var aldri i nærheten av å skape plunder på veien. Foran 40 000 tilskuere på Mane Garrincha Stadion i hovedstaden Brasilia overkjørte vertene sine søramerikanske gjester selv uten en suspendert Ronaldinho.

Showet startet allerede etter 11 minutter. AC Milan- stjernen Kaka fant forsvarsspiller Juan på en corner. 11 minutter seinere kombinerte stjernetrioen Adriano, Kaka og Ronaldo fint. Dermed kunne den nye gullgutten - Robinho - lage 2- 0 fra kort hold.

Tre mål

Resten handlet om Inter Milans scoringsmaskin Adriano. Hans første mål var et enkelt skudd nede ved stolperota etter 27 minutter. Det andre kom tre minutter etter da han headet inn et hjørnespark fra Ze Roberto. Med 4-0 til pause - la brasilianerne vekk sambaen og roet spillet ned i andre omgang.

På overtid fullførte han sitt uekte hattrick etter at Robinho hadde satt i gang en kontring.

5-0 seieren gjør at Brasil er klare for VM i Tyskland. Fire lag får plass fra den 10 lags store søramerikanske gruppa. Mens nummer fem spiller playoff mot vinneren av Oceania-gruppa.

Ronaldo skadd

Brasil er nummer to med 30 poeng på 16 kamper - ett poeng bak erkefienden Argentina.

Brasil er eneste nasjon som har klart å kvalifisere seg til hvert VM siden starten i 1930. De gule er den åttende nasjonen som er klare for VM til nå. De andre er vertsnasjonen Tyskland, Argentina, Ukraina, USA, Japan, Sør-Korea, Iran og Saudi Arabia.

Eneste malurten i det brasilianske begeret var at Ronaldo måtte ut med strekk ved pause. Real Madrid-spissen har fått mye kritikk i hjemlandet. Og kampen mot Chile var hans sjette målløse landskamp på rad.

PRAKTMÅL: Flere av Brasils mål var skikkelige perler. Her nikker Adriano inn ett av sine tre.