Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adriano til Sandefjord

Kjøper brasiliansk spiss fra Finland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Sandefjord har i dag sikret seg den brasilianske spissen Adriano (28).

Nei, det er ikke Brasils VM-spiss, men en navnebror fra samme land.

- I den verden vi lever i er dette en veldig bra signering, svarer trener Tor Thodesen på Dagbladet.nos spørsmål om han har fått den Adriano han ønsket seg.

Toppscorer

Adriano Munoz kommer fra den finske klubben MyPa, og ble toppscorer i eliteserien i fjor. Da ble han også kåret til årets spiller.

- Han puttet veldig mange mål i fjor, da han var spiss i et 442-system. I år har han spilt mest på midtbanen, men vi henter ham primært som spiss, sier Thodesen.

Sandefjord-treneren beskriver Adriano som en arbeidssom spiller, som er god i lufta.

- Han er 188 høy, så han er ikke akkurat en typisk brasiliansk spiss.

EN ANNEN ADRIANO: Adriano Munoz scorer her mot Grasshoppers. Foto: EPA
EN ANNEN ADRIANO: Adriano Munoz scorer her mot Grasshoppers. Foto: EPA Vis mer

Sandefjord ble gjort oppmerksom på Adriano allerede i fjor høst, men trodde ikke da de hadde råd til å hente ham. I vinter, når de fikk mer oversikt over økonomien, prøvde de seg igjen, men da ville ikke MyPa selge.

Aktuell til Lyn-kampen

Etter dette har de hatt en dialog med både klubb og spiller, og de ble først enig med Adriano om at han skulle komme til Sandefjord etter sesongslutt, gratis som Bosman-spiller.

- Men nå har vi klart å få til en avtale, slik at han kommer til oss med en gang, sier Thodesen, som understreker at Adriano ikke vil bli en dyr spiller for dem.

Sandefjord jobber nå med å få papirene i orden, slik at han kan spille mot Lyn 27. august. Adriano har signert en kontrakt på tre og et halvt år.

- Fredrik Thorsen er for tida skadet, så sånn sett passer dette veldig bra.

TOPPSCORER: Adriano ble toppscorer i Finland i fjor.