Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adu (16) debuterte med gult kort for filming

Norge neste?

(Dagbladet.no) Freddy Adu ble i natt den yngste landslagsspilleren i fotball for USA noensinne, skriver AP. Adu er 16 år og 234 dager og kom inn som reserve i det målløse oppgjøret mot Canada.

- Jeg har ventet lenge på dette, og nå kom det endelig, sier Adu.

Barnestjernen fikk bare ni minutter i kampen, og pådro seg et gult kort to minutter ut i debuten. 16-åringen kastet seg ned i feltet, og fikk gult kort for filming.

Inntil det hadde han knapt fått kjenne på ballen.

- Det er ikke noe å bry seg om, sier 16-åringen.

- Hei, jeg måtte prøve meg. Du går ned, og du får enten noe ut av det eller ikke. Du må jo prøve å gjøre det vanskelig for dommeren.

Adu fikk sjansen som proff i Major League som 14-åring i DC United, og blir stadig vekk koblet til europeiske storklubber.

Nå prøver den ghanafødte spilleren å komme seg inn på USAs VM-lag. Bare 23 mann får være med, og få tror tenåringen klarer å ta en plass i troppen.

Neste sjanse for Adu kan bli mot Norge. USA møter Åge Hareides mannskap i Los Angeles 29. januar.

• Din kommentar: Hvor god tror du Adu kan bli?

FORNØYD DEBUTANT: Freddy Adu fikk trøye 15 som innbytter.
LITEN STJERNE: Adu har allerede sponorkontrakter verd titalls millioner. I natt ble han landslagsspiller på A-nivå.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling