Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Adu (17) klar for Real

Salt Lake - ikke Madrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Freddy Adu (17) er ikke DC United-spiller lenger. I dag blir supertalentet tradet til Real Salt Lake.

Dersom Adu flytter til en europeisk klubb, han trente med Manchester United i november, får DC en god bit av overgangssummen.

Vil spille sentralt

- Jeg tror han er fornøyd. Han har et godt forhold til John Ellinger (Real Salt Lake-treneren), og jeg tror han har fått beskjed om at han får spille der han vil spille, sier DC United-president Kevin Payne ifølge Washington Times.

Adu vil spille sentralt på banen, som en offensiv midtbanespiller.

I DC United ble han plassert på vingen. Nå kan gamleklubben hans bruke Adus lønn på nye spillere. 17-åringen er en av Major Leagues best betalte spiller, med omlag 3,3 millioner kroner i grunngasje.

Adu skrev under for DC United som 14-åring. Han debuterte i ML i 2005 og ble omtalt som «den nye Pele». Hypen har minsket det siste året, men det ryktes likevel at flere europeiske storklubber er klare til å snappe om talentet.

Etter besøket hos United skal tenåringen ha fått beskjed om at han vil bli invitert tilbake når han fyller 18 år i juni.

FRA ØST TIL VEST: Freddy Adu bytter klubb i Major League, i påvente av et tilbud fra en europeisk storklubb. Foto: Scanpix
FRA ØST TIL VEST: Freddy Adu bytter klubb i Major League, i påvente av et tilbud fra en europeisk storklubb. Foto: Scanpix Vis mer

Først da har for eksempel United anledning til å skrive kontrakt med ham.

Debuterte med filming

Adu spilte 87 kamper og scoret 11 mål for DC United. Denne sesongen har han startet de fleste kampene, men står med bare to scoringer.

- Freddie er en fin guttunge og gjorde en flott jobb for oss. Jeg håper denne handelen er bra for alle, sier DC United-presidenten.

Adu står med én landskamp. Han debuterte som 16-åring i en privatkamp mot Canada i januar og fikk gult kort for filming.

Han er den yngste amerikanske landslagsspilleren noensinne.

Hele Norges coronakart