Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sander Berge er klar for Sheffield United

Advarer: - Brutalt

TV 2s kommentator Øyvind Alsaker har stor tro på Sander Berge i Sheffield United.

NY KLUBB: Sander Berge er klar for Sheffield United. Her poserer han med manager Chris Wilder. Foto: Sheffield United
NY KLUBB: Sander Berge er klar for Sheffield United. Her poserer han med manager Chris Wilder. Foto: Sheffield United Vis mer

Sander Berge fullførte torsdag kveld overgangen fra Genk til Premier League-klubben Sheffield United. Overgangssummen sies å ligge på mellom 200 til 250 millioner kroner. Det er en rekordovergang for både Sheffield United og norsk fotball.

Berges nye klubb ligger i dag på 8. plass i Premier League, og har overrasket stort. De rykket opp fra Championship (nivå to) denne sesongen, og de har for lengst spilt seg unna en nedrykkskamp.

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker er spent på å se Berge i Sheffield United-drakta. Likevel innrømmer han at det var ikke nettopp Sheffield United som var forventet hele veien.

- Ja, jeg er litt overrasket. Det er fordi han er en rollespiller og et anker som mange lag er på jakt etter. Han allerede ganske rutinert med flere landskamper og Champions League-kamper på CV-en. Det er ikke utenkelig at større klubber kunne vært på banen, sier Alsaker til Dagbladet.

- Fantastisk

Likevel påpeker han at en klubb som Sheffield United er rike, og de har midlene til å konkurrere økonomisk med mange klubber i Europa. Berge har tidligere blitt linket til klubber som Napoli og Sevilla. Også Liverpools Jürgen Klopp har innrømmet at han liker typen.

- I den grad han skal ta steg i karrieren og med tanke på press, så kan denne overgangen være veldig bra. En Premier League-hverdag er fantastisk. Han får møte de beste ukentlig, og de kan faktisk nå Europa, sier TV 2s kommentator.

Det er ikke så veldig lenge siden at en annen nordmann ble hentet til Premier League for en høy sum. Alexander Sørloth kom til Crystal Palace for en sum på rundt 100 millioner kroner, men trønderen fant seg ikke helt til rette i Premier League.

Alsaker er ikke nevneverdig bekymret over at Berge kan lide samme skjebne.

- Sørloth er jo spiss, og da blir ting veldig knyttet opp mot mål. Så ble han etter hvert skadet, og så var det over. Det samme skjedde med Kristofer Hæstad i Wigan. Én feilpasning mot Chelsea, og så var han ferdig. Det er brutalt, advarer Alsaker og fortsetter:

- Men Berge virker solid, og han skal ikke redde dem fra noe som helst. Jeg tenker han kan begynne med noen innhopp for så å spille seg inn fast etter hvert. Han kommer til å ha en ypperlig hverdag. Det er fin og solid gutt, så han kommer til å like det.

- Et annet sirkus

For få dager siden meldte Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst at Berge var på vei til medisinsk test i Manchester United. Det viste seg etter hvert at han hadde forvekslet Berge med en 15-åring, og det var ingenting som tydet på en overgang til Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

Alsaker tror Berge gjør et smart valg når han ikke går rett til de største klubbene, dersom det hadde vært aktuelt.

- Det kan være vel så utviklende å dra til Sheffield United sammenliknet med Manchester United, Instagram og Paul Pogba … Dette er et annet sirkus, sier han.