Advarer: - Haster

Bokseekspert mener Cecilia Brækhus må slutte å snakke om «skitne triks» i forrige kamp: - Hun må komme seg videre og blinke ut en motstander med VM-belter så fort som mulig. Hvis ikke blir hun glemt.

IKKE FERDIG: Cecilia Brækhus. Foto: Terje Bendiksby / NTB
IKKE FERDIG: Cecilia Brækhus. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ja, jeg fortsetter. Jeg elsker idretten min!

Dette avslørte Cecilia Brækhus i et intervju med sponsoren Betsson denne uka. I en alder av 39 år - hun fyller 40 år 28. september - ønsker hun på ingen måte å gi seg.

Men hva skjer nå? Skal hun gå showkamper? Har hun planer om å ta tilbake VM-belter, for så å legge opp som en vinner?

De to tapene for Jessica McCaskill var en bitter pille å svelge. Brækhus mistet alle fem VM-beltene og er ikke lenger «The First Lady». Navnet vil for alltid stå med gullskrift etter 36 seire på 38 kamper.

Men:

- Hun ønsker nok en annen avslutning på karrieren. Jeg tror hun vil etterlate et annet inntrykk, sier bokseekspert Roar Njie Petajamaa til Dagbladet.

BOKSEEKSPERT: Roar Njie Petajamaa. Foto: Berit Roald / NTB
BOKSEEKSPERT: Roar Njie Petajamaa. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

Petajamaa - selv tidligere bokser og ekspert for Viaplay - advarer Brækhus på det kraftigste:

Nå kan ikke tida gå. Hun må i utfordrerposisjon så fort som mulig. En ny kamp om et VM-belte bør ikke komme så mye seinere enn september.

- Claressa Shields bør være veldig aktuell. Nå må hun utfordre for å få bokse, eller så blir hun ikke valgt. Hun har ikke lenger en avtale med promotor Eddie Hearn. Hun har tapt to kamper, så det er vanskelig å komme til bordet, påpeker Petajamaa.

- Nå må hun utfordre en bokser som er god og som kan gi henne kamp. Shields er en fin bokser å møte. Det vil føre til masse oppmerksomhet.

Amerikanske Shields er innehaver av fire VM-belter: WBA, WBC, IBF og WBO

ATTRAKTIV MOTSTANDER: Claressa Shields. Foto: NTB
ATTRAKTIV MOTSTANDER: Claressa Shields. Foto: NTB Vis mer

I pressemeldingen som ble gitt ut denne uka, fortalte Brækhus at hun fortsatt vil være «et fryktet navn i bokseverden». Cris Cyborg er en kandidat hun vurderer å møte.

Men Petajamaa advarer:

- Cyborg er en voksen dame, men hun er en MMA-utøver. Spørsmålet er hvem som vil sende en slik kamp. For meg blir dette en oppvisningskamp - på samme måte som Floyd Mayweather og Logan Paul - og det er ikke så interessant sportslig, sier han.

- Nå må hun gå etter en bokser med VM-belte. Det har ikke Cyborg. Hun har ikke noe i bokseringen med Brækhus å gjøre. Hadde Brækhus sagt at hun ville møte henne i MMA, ville det vært noe annet. Men det er en annen idrett.

KANDIDAT: MMA-utøver Cris Cyborg. Foto: NTB
KANDIDAT: MMA-utøver Cris Cyborg. Foto: NTB Vis mer

Petajamaa fortsetter:

- Hvis hun møter en fighter som er ranket som nummer 10 eller 15, så er det ingen som vil se dette. Det har hun ikke tid til. Hun må utfordre noen som er attraktive. Claressa Shields slår ikke så hardt, men hun er fargerik. Hun har vunnet OL-gull to ganger og har fire belter.

Petajamaa tror Brækhus vil være en interessant motstander for Shields. Hun må i så fall opp i vekt.

Men:

- De kan bli enige om vekta. De kan møtes på en såkalt «fixed weight». Det er en forhandling. Vekta vil være mellom 67 og 70 kilo. Det er også trivselsvekta til Cecilia.

Brækhus har jobbet med den meksikanske boksetreneren Abel Sanchez siden 2019. Nå er samarbeidet over og hun tester ut Billy White. Han har vært legenden Mike Tysons trener.

- Vi fikk veldig god kjemi, og vi har samme filosofi i ringen. Han jobber veldig fokusert med jab og fotarbeid, sier Brækhus, som mener Jessica McCaskill sto for «skitne triks» i forrige kamp.

- Jeg mener dommerne tillot det meste, ettersom hun gikk på hjemmebane i USA, sier hun.

SPORTSNYHETENE: Cecilia Brækhus tapte kampen mot amerikanske Jessica McCaskill på poeng i Denver. Her er høydepunkter fra kampen. Video: DAZN Vis mer

Det er Petajamaa ikke enig i:

- Nei, det er boksing. Det var ingen skalling. Det var kanskje et lavt hode innimellom. Men det er boksing. Jeg opplevde ikke at det var en skitten kamp.

Han er klinkende klar:

- Som mester skal du overbevise og vise hvorfor du er mester. Nå må hun bli ferdig med den kampen og komme seg videre!

Petajamaa kan ikke se at alderen taler så veldig imot Brækhus. Fysikken er god. Men han påpeker at det kan være utfordringer med «driven og motivasjonen».

Og:

- Hun kan ikke ta én kamp i året i fire år til. Hun må - som sagt - komme i posisjon for ikke å bli glemt. Da er Shields det beste alternativet, slik jeg ser det.

AMBISJONER: Cecilia Brækhus signaliserer fortsatt ambisjoner i bokseringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
AMBISJONER: Cecilia Brækhus signaliserer fortsatt ambisjoner i bokseringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Brækhus forteller at hun skal trene med White i Los Angeles.

- Los Angeles er en bra plass, men det er krevende. Det kan være lett å miste fokus. Det er mange fristelser. Du kan fort tenke: «Jeg er rutinert og kan være med på det og det.» Men du kan aldri slippe deg for langt ned, sier Petajamaa.

Fordi:

- Min egen trener sa en gang: «Du må aldri slippe deg ned i form.» En dag kommer telefonen. Kanskje må du bokse om fire uker, tre uker eller kanskje allerede om to uker.

Petajamaa tenker også på Brækhus etter karrieren og mulighetene hennes i USA.

- I USA er det bare vinnere som gjelder!

KYSS: På pressekonferansen mellom bokserivalene Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén kom en overraskende vending da Laurén kysset Brækhus. Video: NTB / Scanpix Vis mer

Tidligere bokser Ole «Lukkøye» Klemetsen applauderer nyheten om at Brækhus fortsetter:

- Det er fantastisk. Hun har helt sikkert ting hun vil vise fram, sier han til Dagbladet.

Klemtsen er klar på følgende:

- Personen som skal trene henne må ville henne vel. Satt på spissen er det mange som kan «gi faen» i henne. Noen tenker bare på seg selv. Boksing er en tøff idrett og business. Du må finne folkene som bryr seg om deg og ikke bare seg selv.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer