Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Advarer Adu mot å dra til United

- Nederland passer bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det amerikanske supertalentet Freddy Adu (17) trener for tida med Manchester United - men DC-manageren håper spilleren velger et annet sted når han skal bestemme seg for hvor veien går videre.

Peter Nowak frykter at Premier League blir for voldsomt for unggutten, og at han skal gå på en smell på balløya.

- Han er en ung gutt og han trenger kamper, sier Nowak ifølge The Guardian.

Anbefaler Nederland

Nettopp kamper frykter Nowak at Adu vil slite med å få i United, i hvert fall den første tida. Derfor vil han heller at Adu skal skrive under for en nederlandsk klubb.

- Jeg synes har bør gå til PSV eller Ajax eller en annen klubb hvor de har tradisjon for å få fram unge spillere. I Ajax vokser unggutta opp sammen, og laget blir bygget rundt dem. I en større klubb med større budsjett spørs det om de vil vente på at han skal utvikle seg, mener polske Nowak.

Adu skrev under for DC United i Washington som 14-åring, og har de siste åra vært et av fotballens heteste navn. Alle toppklubbene i Europa sikler etter ham, men United ser ut til å sitte i førersetet.

- Se på Tevez

TRENER MED UNITED: Freddy Adu (til høyre) er her på vei til sin første trening med Manchester United i forrige uke. Han skal være i England i ytterligere ei uke. Foto: AP
TRENER MED UNITED: Freddy Adu (til høyre) er her på vei til sin første trening med Manchester United i forrige uke. Han skal være i England i ytterligere ei uke. Foto: AP Vis mer

Carlos Tevez blir trukket fram som skrekkeksemplet på hvordan det kan gå hvis du ikke er forberedt på hva som venter i Premier League.

Argentineren har sammen med landsmann Javier Mascherano vært de to største floppene i England denne sesongen.

- Se hvordan Tevez har slitt. Har Freddy lyst til å reise til Watford en regnfull onsdag hvor han vil ha 1,90 høye muskelmenn løpende etter seg hele kvelden? Den nederlandske ligaen er mer teknisk og passer bedre for en spiller i hans alder, sier DC United-direktør Dave Kasper.

DC-manageren og klubbens tekniske direktør tviler også på om Adu er mentalt og fysisk klar for å spille for en så stor klubb som United.

Ifølge FIFA-reglementet kan ikke Freddy Adu gå til en europeisk klubb før han fyller 18 år 2. juni 2007.

Debatt

Hvor tror du Freddy Adu passer best inn?

image: Advarer Adu mot å dra til United
SKREKKEKSEMPEL: Carlos Tevez blir brukt som et eksempel på hvordan det kan gå.
Hele Norges coronakart