Advarer Arsenal

Tolv serierunder fra troféutdelingen i England har Alex Ferguson startet det han kan best. Det betyr at ordkrigen er i gang på balløya.

Tre poeng bak Arsenal på tabellen ser ikke ut til å plage Manchester United-sjef Alex Ferguson. At naboen City kommer til Old Trafford i morgen - erkefienden som håpet de hadde påført United banesår da de vant 3 - 1 i det forrige lokalderbyet på Main Road - er heller ikke noe som bekymrer. For tapet på Moss Side i Manchester i fjor høst var resultatet som fikk Uniteds sesong tilbake på skinner.

Flygende tekopper i en United-garderobe gjør veldig ofte susen.

Med fire mulige titler innen rekkevidde har sir Alex - av gammel vane (?) - nok en gang tatt tak i tittelracet i Premier League. Og selvfølgelig, som før, gjør han det med ord. De handler om hans egne spillere, men er like mye rettet mot Arsenal. Den psykologiske fotballkrigføreren Ferguson er i gang.

Bommer

Men denne gangen bommer han litt. På fakta. Sir Alex påstår nemlig at Uniteds nøkkelspillere har hatt mer hvile på grunn av skader og operasjoner, og at de derfor vil være friskere og bedre rustet til ligainnspurten enn hovedkonkurrenten Arsenal. Men du slipper ikke slike uttalelser til media uten at de blir tatt opp.

Slik Daily Mirror har gjort.

Fakta viser nemlig at Fergusons førstevalg (Barthez, G. Neville, Brown, Ferdinand, Silvestre, Beckham, Keane, Versn, Giggs, Scholes og van Nistelrooy) har spilt 345 kamper mellom seg. Wengers førsteoppstilling (Seaman, Lauren, Campbell, Keown, Cole, Ljungberg, Vieira, Gilberto, Pires, Bergkamp og Henry) lander på 310. Og sper du på med at United i tillegg har spilt to mesterliga-kvalifiseringer og fem ligacupkamper flere enn Arsenal som klubb, kommer uttalelsen på enda litt tynnere is.

Uten at sjefen på Old Trafford bryr seg om det.

Vet alt - kan alt

- Våre erfaringer når det gjelder å håndtere sesongavslutninger, vil alltid tale til vår fordel, sier han.

- Vi vet nemlig hva vi skal gjøre i slike situasjoner. For det handler ikke bare om kampsituasjonene, men like mye hvordan man skreddersyr treningene. Vi vet hva spillerne liker å gjøre, og vi vet hva de trenger å gjøre for å være fysisk på topp når kampprogrammet strammer seg til.

Skremmeskudd

- Ligagullet er i våre hender, sier Gary Neville skråsikkert.

- Allerede etter City-kampen i morgen kan vi være på siden av Arsenal, i hvert fall i et par timer, og legge press på dem før de møter Newcastle borte, sier Gary Neville.

GOLD TRAFFORD? - Våre erfaringer når det gjelder å håndtere sesongavslutninger, vil alltid tale til vår fordel, sier United-sjef Alex Ferguson.