Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus i USA

Advarer Brækhus: - Glem alt dere har sett. Brækhus er snart ikke mester lenger

Brian Cohen har trent fram ni verdensmestere og 16 titler.

STOR SELVTILLIT: Kali Reis (t.v.) utfordrer Cecilia Brækhus i California 5. mai. Trener og manager Brian Cohen er skråsikker på at Brækhus taper. Foto: privat
STOR SELVTILLIT: Kali Reis (t.v.) utfordrer Cecilia Brækhus i California 5. mai. Trener og manager Brian Cohen er skråsikker på at Brækhus taper. Foto: privat Vis mer

(Dagbladet): - Glem alt dere har sett av Kali Reis på YouTube. Hun kommer til å slå Brækhus. Hun er snart ikke mester lenger. Vi kommer for å ta titlene!

Manager og trener Brian Cohen advarer verdensmester Cecilia Brækhus.

BANKER LØS: Kali Reis får fart på punchingballen. Treneren mener bokseren er god nok. Foto: Privat
BANKER LØS: Kali Reis får fart på punchingballen. Treneren mener bokseren er god nok. Foto: Privat Vis mer

Han svarer kvikt og vender på innledningsspørsmålet fra Dagbladet, om han tror Kali Reis har noen som helst sjanse i den kommende kampen om verdensmestertitlene 5. mai i Carson, California.

- Du mener om Brækhus har noen sjanse?

MESTEREN: Cecilia Brækhus er ubestridt verdensmester og ubeseiret. Foto: NTB Scanpix
MESTEREN: Cecilia Brækhus er ubestridt verdensmester og ubeseiret. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selvfølgelig skal en manager og trener si at det ender med seier, når det er klart for tittelkamp i proffboksing.

- Ingen gjennomsnittstrener

- Jada, det er riktig det. En gjennomsnittstrener skal si akkurat det. Men jeg er ingen gjennomsnittstrener, akkurat, påpeker Cohen.

Han begrunner det slik:

- Ni verdensmestere

- Jeg har trent fram ni verdensmestere i kvinneboksing til 16 titler. Så jeg vet mer om kvinneboksing enn de fleste. Og jeg sier at Kali er ikke den Kali var. Det skal verden få se. Og det skal Brækhus få erfare. Vi har foretatt store endringer i treningen hennes. Hva det dreier seg om skal jeg selvfølgelig ikke røpe her, sier Cohen.

Han sier selvsikkert:

- Alle bør enten koble seg til, eller kjøpe seg en billett. For dette må alle få med seg. Vi har veltet om på alt. I stedet for å gå inn i ringen bare for å slåss, så har vi en game plan. Og om Cecilia har et svar på vår plan, så har vi plan B,C,D og E.

Cohen ser ikke bort fra at kampen ender med knockout.

- Jeg skal selvfølgelig ikke påstå at Kali skal gå bort og knocke ut verdens udiskutabelt beste kvinnelige bokser. Men jeg utelukker det slett ikke, sier Cohen.

Selvtillit

Det mangler ikke på selvtillit når det gjelder sjansene til sin egen bokser.

Kali Reis er rangert som nr. 131 blant verdens kvinnelige bokser uansett vektklasse på boxrec.com.

Brækhus er rangert som nummer to bak den meksikanske fluevekteren Jessica Shavez på samme liste. Et gap på 129 boksere.

Det virker som en ufortjent og uoverkommelig oppgave.

Kali Reis bokser normalt i mellomvekt, som betyr at hun kan veie drøyt 72 kilo. Kvelden før kampen mot Brækhus må hun ikke veie mer enn 66,7 kilo.

- Ingen problem i det hele tatt. Vi er noen få kilo unna, sier Cohen til Dagbladet.

Det er Brian Cohen som gjør det meste for utfordrer Kali Reis. Men nå kan han også røpe hvem som har assistert ham i treningen fram til kampen mot den norske verdensmesteren.

Trente mannlig verdensmester

- Det er så kort tid til fighten at det ikke behøver å være en hemmelighet lenger. Det er treneren til Bernard Hopkins, forteller Cohen.

Hopkins er en av tidenes mest suksessfulle amerikanske bokserne i mellomvekt og lett tungvekt. Han var verdensmester i to vektklasser samtidig. Han er også tidenes eldste vinner av en tittel 49 år gammel. Han er innlemmet i Hall Of Fame. Hopkins ga seg i 2016.

HAR FÅTT HJELP AV TRENEREN TIL HOPKINS: Treneren til Kali Reis, Brian Cohen, røper at han har fått hjelp i oppkjøringen til Brækhus-kampen av treneren til den amerikanske boksemesteren Bernhard Hopkins (til høyre). Foto: NTB Scanpix
HAR FÅTT HJELP AV TRENEREN TIL HOPKINS: Treneren til Kali Reis, Brian Cohen, røper at han har fått hjelp i oppkjøringen til Brækhus-kampen av treneren til den amerikanske boksemesteren Bernhard Hopkins (til høyre). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Cohen har en helt annen oppfatning enn ekspertisen.

- Jeg er sikker på at Kali kommer til å vinne. Hun har studert Cecilia Brækhus svært grundig. Og vi har lagt slagplanen. Jeg har stor respekt for Cecilia. Men snart er hun ikke verdensmester lenger, sier Brian Cohen.

BRED RYGGTAVLE: Kali Reis har en ryggtavle som kan skremme noen og enhver. Foto: privat
BRED RYGGTAVLE: Kali Reis har en ryggtavle som kan skremme noen og enhver. Foto: privat Vis mer

Han er klar på at hans bokser aldri har møtt en med så sterke kvaliteter som Cecilia Brækhus.

- Det er riktig. Brækhus er noe helt spesielt. Men det er også Kali. Hun er ekstraordinær. Det vil verden få se nå, sier Cohen.

Han vektlegger også at Brækhus skal bokse borte fra sitt hjemmepublikum.

- Cecilia er ikke hjemme nå. Det kan gi utslag. Enten positivt eller negativt. Det gjenstår å se, sier Brian Cohen.

Cecilia Brækhus ønsker ikke å kommentere påstandene. Hun skriver til Dagbladet at hun er klar til å svare på spørsmål når hun offentliggjør sin motstander en gang kommende uke.

Kampen er allerede offentliggjort på boxrec.com.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media