Advarer Brækhus mot å møte Holm i Albuquerque

- Det var en skam, sier Thomas Hansvoll.

(Dagbladet): Etter lørdagens seier mot Mia St. John, er Cecilia Brækhus fortsatt veldig lysten på en kamp mot amerikanske Holly Holm.

- Jeg håper jeg får sendt en klar og tydelig melding til en viss en, sa Brækhus til Viasat allerede i ringen etter kampen - med klar adresse til Holly Holm og managementet hennes.

Brækhus ba også norske fans om å sende en melding til Holm, og på amerikanerens Facebook-side ligger det massevis av meldinger fra nordmenn som trygler Holm om å møte Brækhus.

Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll, som kommenterte kampen for Viasat, mener imidlertid det snart er på tide å se etter andre muligheter.

- Hvis det lar seg gjøre uten for store problemer, er det en veldig interessant kamp. Men hvis det drøyer og drøyer, er det bedre å la det ligge, sier han til Dagbladet.

- Jeg synes Cecilia bør gå for noe annet om de ikke får det til kjapt. Det er ikke alle kamper man får til, sier Hansvoll.

Han tror det er en kombinasjon av penger, prestisje og andre krav som gjør at kampen mellom de to jevngamle bokseprofilene ikke har blitt noe av.

- Hovedproblemet er at Holm ikke vil flytte ut av Albuquerque.

- Mathis er bedre En av grunnene til at det ikke har blitt noe av det mye omtalte møtet mellom Brækhus og Holm, er at Holm ønsker å bokse i hjembyen, mens Brækhus har vært skeptisk til å dra dit. Hun har imidlertid sagt ja til å bokse i Albuquerque dersom Holm også kommer til en kamp i Europa.

Hansvoll mener imidlertid det finnes bedre motstandere enn Holly Holm å bryne seg på for Brækhus. Han ser gjerne et nytt møte mellom bergenseren og franske Anne-Sophie Mathis.

- En ny kamp mellom Mathis og Brækhus er en større kamp enn mot Holm. Mathis er en bedre bokser enn Holm, sier Hansvoll.

Brækhus slo Mathis etter ti tøffe runder i september. Umiddelbart etter kampen sa Mathis at hun ønsket en returkamp.

- Jeg vet ikke om Cecilia ønsker det, for det er en risikabel kamp. Men når det har vært én god kamp, blir ofte returkampen også veldig bra, sier Hansvoll.

- En skam Mathis knocket ut Holly Holm i 2011, men tapte returmøtet mot Holm i Albuquerque i fjor.

Ryktene om hjemmedømming i favør Holm er ikke ubegrunnet, ifølge Thomas Hansvoll.

- Mathis ble totalt bortdømt mot Holm. Det var en skam, sier han.

Hansvoll har selv sett returkampen mellom Holm og Mathis flere ganger. Hans egen vurdering er at Mathis var best i ni av ti runder, men dommerne tilkjente Holm seieren.

- Det var rein overkjøring fra Mathis. Holm holdt hele tida, var livredd og ville ikke bokse, sier Hansvoll og understreker at han så kampen med objektivt blikk.

HJEMMEDØMMING: Thomas Hansvoll har sett Holly Holms hjemmekamp mot Anne-Sophie Mathis i Albequerque, og kaller avgjørelsen i Holms favør «en skam». 
Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix
HJEMMEDØMMING: Thomas Hansvoll har sett Holly Holms hjemmekamp mot Anne-Sophie Mathis i Albequerque, og kaller avgjørelsen i Holms favør «en skam». Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix Vis mer

- Jeg har ikke noen grunn til å heie på den ene eller den andre.

Setter pengene på Brækhus Etter å ha blitt slått ut av Brækhus på teknisk knockout i tredje runde er St. John klar på at Brækhus er bedre enn Holm. Hun har selv gått ti runder mot Holm.

- Hvis jeg skulle satt penger på kampen, så hadde jeg satt de på Cecilia. Holly skadet meg aldri, det gjorde Cecilia.

Likevel fraråder hun Brækhus å bokse i Holms hjemby Albuquerque.

- Jeg skjønner at Holly vil ha det i Albuquerque, for det eneste stedet Holly Holm er kjent er i New Mexico. Så hvis hun vil tjene penger, så må hun holde seg der. Jeg tror at hvis Cecilia drar til New Mexico, så kommer dommerne til å dømme i Hollys favør, sier St. John.

- Det vil ikke bli rettferdig, og det er vanskelig å slå Holly i New Mexico.