Advarer dommer\'n

To sårede dyr møtes når Roy Keane og Patrick Vieira i dag barker sammen i en FA-cupfinale preget av gammelt hat.

• Er FA-cupen en trøstepokal?

• Følg kampen direkte på Dagbladet.no klokka 16!

LONDON (Dagbladet): Det ligger i lufta at det blir bråk når Manchester United og Arsenal i dag har sjansen til å redde stumpene av en mislykket sesong på Millennium Stadium i Cardiff.

Managerkollegene Alex Ferguson og Arsène Wenger har vært bitre fiender helt siden Wenger kom fra Grampus Eight i 1996.

Provosert av «novisen» 

Wenger ba Ferguson Arsenal-manageren heretter begrense seg til å uttale seg om japansk fotball. Wenger har definitivt ikke fulgt rådet, og siden har det dratt seg til - mens spillerne deres har utvekslet slag og spark både på og utenfor banen.

Midt i tumultene har kapteinene Keane og Vieira gjort sitt beste for å øke temperaturen.

Både under «Battle of the Buffé» i fjor høst, da sinte Arsenal-spillere kastet pizza på Ferguson etter kampen, og sist da lagene møttes på Highbury i februar, og Keane og Vieira barket sammen i spillertunnelen - før kampen.

-  Blir eksplosivt

Det er derfor verdt å lytte til Keanes advarsel før kampen. Dette blir ikke barne-TV:

-  Noen finaler bruker å bli et antiklimaks, men denne tror jeg blir ganske eksplosiv.

Keane spiller for øvrig sin sjuende finale. Med seier blir han (og Ryan Giggs) de første med fem seirer i FA-cupen på 114 år. Jimmy Forrest klarte det samme da han hjalp Blackburn til 3- 1 over Notts County - i 1891.

-  Dommeren (Rob Styles) må være tøff, og forhåpentligvis holder spillerne seg i skinnet. Det kommer til å bli en hard og fysisk tøff kamp. Men jeg er sikker på at dommeren vil ta seg av alt som kommer ut av kontroll, sier Keane.

Vieira refser Keane

Vieira kastet sjøl mer bensin på bålet da han i tirsdagens utgave av avisa The Guardian uttalte seg om Keane. Etter sammenstøtet på Highbury kritiserte United-kapteinen Vieira for å spille for Frankrike istedenfor fødelandet Senegal.

-  Han gjør veldedighetsarbeid i et annet land enn han spiller for. Han er ikke hengiven mot landet han spiller for, og er derfor ikke til å stole på, sa Keane til The Sun.

Vieira viste til at irske Keane sjøl reiste hjem fra VM i 2002 på grunn av uenighet med trener Mick McCarthy.

-  Keane valgte å dra hjem og svek landet sitt når de trengte ham som mest. Han oppførte seg veldig egoistisk. Slik gjør ikke en leder for et lag.

Vieira mener dessuten at Keane ikke vet hva han uttaler seg om:

-  Han er ikke fra Afrika og vet null om min bakgrunn eller kulturen der, sier Vieira.

ERKEFIENDER: Arsenals Patrick Vieira og Uniteds Roy Keane har vært i tottene på hverandre før. Dagene før FA-cupfinalen har de brukt til å skjelle hverandre ut i avisene.