Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Advarer Eggen

Rosenborg- Viking 1-2. Nils Arne Eggen eksperimenterte til tap. Dønn aleine på tabelltoppen tok han seg råd til det. Men Bent Skammelsrud er uenig og urolig før høsten og onsdagens Champions League-kvalifisering borte mot ungarske Dunaferr. Samtidig er han sliten og ønsker seg ferie.

- Jeg har ikke hatt en dag ferie - ikke én, sier RBK-strategen til Dagbladet. - Sånn ble det for oss som spilte EM. Og derfor føler jeg at jeg allerede nå er på vei ned i kjelleren for å ta av reservene. Det blir mer og mer slitsomt for hver kamp vi spiller.

På toppen av slitasjen ligger uroen om de mange spillerskiftene i Rosenborg denne sommeren. Bent Skammelsrud er redd for at det kan ha vært for mange. Og derfor er han usikker med tanke på det som skal skje i de to avgjørende kvalifiseringskampene mot Dunaferr.

Høstens Rosenborg-utgave virker nemlig ikke klar for Europa.

- Jeg ønsker ikke å svartmale det, men det er en del nye komponenter i laget, sier Bent Skammelsrud.

- Det tar tid å bli vant til spillestilen.

Hvilket Nils Arne Eggen er enig i:

- Vi har ikke samme slagkraften nå som på samme tid i fjor. Det er helt opplagt. Og derfor blir det også en del misforståelser mellom spillerne. Vi klarer rett og slett ikke å bruke hverandre samtidig.

I går kveld var Rosenborgs midtbane og Bent Skammelsrud lysende i en omgang.

Angrep uten brodd

Fram til Viking scoret på overtid og sin eneste målsjanse før pause hadde de total kontroll. Men der fotballkamper vinnes - fra 20 meter og inn mot motstanderens mål - gikk det i stå.

Av eksperimentelle grunner.

Øyvind Svenning, Petter Belsvik og Frode Johnsen var Rosenborgs angrep fra start mot Viking.

De klarte aldri å gjøre noe ut av det som ble skapt fra midten. Og mens Eggen kaller det prioritering og sier at lagoppstillinga ble sånn fordi han ville se på nye konstellasjoner samtidig som han ville hvile Jan Derek Sørensen før Champions League, kommer Bent Skammelsrud med følgende advarsel:

- Vi må ikke røre ved det vi er vant til.

- Det er ikke bare å ta ut et lag og tro at det går av seg sjøl.

- Vi savner fart framover, innrømmer Nils Arne Eggen. Men til onsdag er det en ny kamp og med fullt lag skal vi nok klare å slå fra oss. Det er jo ikke gæli da.

Viking fikk to scoringer på tre muligheter og det er effektivitet per definisjon.

Og:

Med maksimal glid hadde de scoret på alle tre.

- De burde nesten det, sier Nils Arne Eggen. - Den som ikke gikk i mål var nesten den største sjansen av dem alle. Men Viking var flinke de og vant fortjent. Vi har ingen ting å skylde på.

- Vi leder fortsatt komfortabelt, men vi må ikke tro det er avgjort, sier Bent Skammelsrud. - Det er jo bare dumt å slippe lagene bak innpå oss. Og derfor må vi holde oss våkne. Og la folk spille på de plassene de er vant til.

HØYT OPPE: Vikingtrener Benny Lennartsson (t.h.) slipper følelsene løs etter seieren på Lerkendal. Nils Arne Eggen (t.v.) roser Viking og ser fram mot Champions League-møte borte mot ungarske Dunaferr onsdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media