Advarer EM-jentene mot nettbruk

- Kan være et forstyrrende element.

SKREV AUTOGRAFER: Heidi Løke og de andre håndballjentene skrev autografer til fansen i Bodø i går.
SKREV AUTOGRAFER: Heidi Løke og de andre håndballjentene skrev autografer til fansen i Bodø i går.Vis mer

BODØ (Dagbladet): Håndballjentenes popularitet er på rekordnivå. Nå ber landslagssjef Thorir Hergeirsson jentene om å være varsomme med bruk av sosiale medier under EM.

Etter 26-18-seieren mot Danmark i Bodø Spektrum i går kveld - Norges niende strake seier mot danskene - ser det meste ut til å være i EM-rute for Thorir Hergeirsson tropp.

- Vi nærmer oss EM-nivået i forsvar og kontringer, men vi må heve oss litt i nøyaktighet og disiplin i angrepsspillet. Vi kastet bort for mange baller, oppsummerer landslagssjef Thorir Hergeirsson overfor Dagbladet etter nabooppgjøret som Norge ledet hele tida.

Tema i gruppa I et smekkfullt Bodø Spektrum delte håndballjentene ut signerte autografkort og skrev «ordentlige» autografer i stor stil. Interessen rundt jentene, og populariteten deres, er i ferd med å ta helt av nå som EM-oppstarten er bare er ei drøy uke unna.

Thorir Hergeirsson er selvsagt glad for interessen laget hans vekker, men samtidig er han opptatt av at «trøkket» på jentene ikke skal tippe over i en belastning.

EM på hjemmebane er noe helt annet enn et mesterskap på landet i Makedonia.

Og med Facebook, Twitter og andre sosiale medier er muligheten for å nå helt inn til jentene flere enn noen gang.

Landslagsledelsen vil unngå å bli tatt på senga av fenomenets omfang, og har tatt problemstillingen opp med jentene nå i forkant av EM.

- Frihet under ansvar - Vi er ikke tilhenger av for mye restriksjoner og forbud. I gruppa er det frihet under ansvar, men vi håper jentene har et bevisst forhold til disse tingene. Alt som skrives og menes på sosiale medier kan være et forstyrrende element, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

- Vi skal ikke overdrive utfordringene som kan ligge der, men vi skal heller ikke overse dem.

Advarer EM-jentene mot nettbruk

Håndballforbundet har også en egen fanside for håndballjentene på Facebook, hvor det blir postet saker og oppsummeringer, og hvor fansen kan legge inn sine kommentarer.

- Trenger ikke lese alt Mange av håndballjentene er på Facebook, også Camilla Herrem. Kantspilleren tror ikke det blir noe problem å regulere trøkket under EM.

- Jeg kommer til å være på Facebook i desember, som ellers i året. De jeg har der er mine venner, og de vet når de skal snakke om håndball med meg, og når de bør snakke om andre ting, sier Herrem til Dagbladet.

Anmodningen om å bruke sosiale medier med omhu under EM påvirker derimot på ingen måte landslagskaptein Gro Hammerseng. Hun er ikke på Facebook.

- Jeg er av dem som snart tror det vil være trendy å ikke være på Facebook, jeg, sier hun og smiler.

- Jeg synes jeg har det travelt nok fra før. Jeg har problemer nok med å følge opp e-posten min. Dessuten foretrekker jeg personlig kontakt, det er mye hyggeligere å møte folk ansikt til ansikt, sier Gro Hammerseng.

IKKE PÅ FACEBOOK: Gro Hammerseng er en av få landslagsjenter som ikke er på Facebook.
IKKE PÅ FACEBOOK: Gro Hammerseng er en av få landslagsjenter som ikke er på Facebook. Vis mer