Russland VM 2018:

Advarer engelske fans om «festival av vold»

I en ny dokumentar advarer ledere av russiske hooligans-grupper om vold hvis engelske fotballfans tar turen til verdensmesterskapet.

SKANDALE: Slåsskamper mellom fans i EM i Frankrike i fjor var ingen uregelmessighet. Her barker engelske og russiske fotballfans sammen på Stade Velodrome i Marseille. Foto: PA/Owen Humphfreys.
SKANDALE: Slåsskamper mellom fans i EM i Frankrike i fjor var ingen uregelmessighet. Her barker engelske og russiske fotballfans sammen på Stade Velodrome i Marseille. Foto: PA/Owen Humphfreys. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dokumentaren, som vises på BBC torsdag, sier russiske hooligans at engelske fans vil være et mål under verdensmesterskapet i fotball. De sier videre at turneringen vil være en «festival av vold» for mange lokale.

Sammenstøt mellom russiske og engelske fans prydet skjermene til enhver fotballtitter under EM i Frankrike i fjor.

Det høytstående medlemmet i det russiske fotballforbundet Igor Lebedev, tvitret da at «Jeg ikke ser noe galt i at fans slåss. Tvert imot, gutta gjorde det bra. Fortsett sånn!»

- Erobre Europa

Ifølge The Guardian sier mannen bak volden i Marseille i dokumentaren at «De var spesialtrenede militære styrker i form av fotballhooligans, utsendt av Vladimir Putin for å erobre Europa».

«Denis», leder av gruppen Orel Butchers, forteller engelske fans at «De kan komme så får vi se hva som skjer. Noen vil selvfølgelig prøve å gjøre noe, det er garantert».

En av de som befant seg midt i bråket under fjorårets EM, var TV2-kommentator Øyvind Alsaker. Han sa da til Dagbladet at VM i Russland ikke var noe han så veldig frem til, hvis samme type kaos oppstår der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer