Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russland VM 2018:

Advarer engelske fans om «festival av vold»

I en ny dokumentar advarer ledere av russiske hooligans-grupper om vold hvis engelske fotballfans tar turen til verdensmesterskapet.

SKANDALE: Slåsskamper mellom fans i EM i Frankrike i fjor var ingen uregelmessighet. Her barker engelske og russiske fotballfans sammen på Stade Velodrome i Marseille. Foto: PA/Owen Humphfreys.
SKANDALE: Slåsskamper mellom fans i EM i Frankrike i fjor var ingen uregelmessighet. Her barker engelske og russiske fotballfans sammen på Stade Velodrome i Marseille. Foto: PA/Owen Humphfreys. Vis mer

(Dagbladet): I dokumentaren, som vises på BBC torsdag, sier russiske hooligans at engelske fans vil være et mål under verdensmesterskapet i fotball. De sier videre at turneringen vil være en «festival av vold» for mange lokale.

Sammenstøt mellom russiske og engelske fans prydet skjermene til enhver fotballtitter under EM i Frankrike i fjor.

Det høytstående medlemmet i det russiske fotballforbundet Igor Lebedev, tvitret da at «Jeg ikke ser noe galt i at fans slåss. Tvert imot, gutta gjorde det bra. Fortsett sånn!»

- Erobre Europa

Ifølge The Guardian sier mannen bak volden i Marseille i dokumentaren at «De var spesialtrenede militære styrker i form av fotballhooligans, utsendt av Vladimir Putin for å erobre Europa».

«Denis», leder av gruppen Orel Butchers, forteller engelske fans at «De kan komme så får vi se hva som skjer. Noen vil selvfølgelig prøve å gjøre noe, det er garantert».

En av de som befant seg midt i bråket under fjorårets EM, var TV2-kommentator Øyvind Alsaker. Han sa da til Dagbladet at VM i Russland ikke var noe han så veldig frem til, hvis samme type kaos oppstår der.

- Forvent bank

«Denis» råder folk som ikke vil være en del av volden om å oppholde seg rundt familier og barn. Hvis man er blant mannlige venner så bør man forvente å bli banket opp, ifølge han.

I et annet intervju med en anonym hooligan i den russiske byen Rostov, forklares det at engelske fans er målet for volden fordi de er forfedrene av hooliganismen, og at man dermed forventer at de vil møte opp til kamp.

Dokumentaren viser ifølge The Guardian klipp av flere unge menn som deltar i arrangerte slåsskamper mot rivaliserende grupper for å være fysisk forberedt til neste års mesterskap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling