Advarer: - Er ufin

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen mener Erling Braut Haaland ikke er den største i norsk fotball, men at han kan bli det: - Skal vi si at han kan bli like god som Zlatan? Men jeg håper han ikke blir den samme typen.

FOTBALLMANN: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen. Foto: NTB
FOTBALLMANN: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Tidligere Rosenborg-spiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (56) kaller Erling Braut Haaland (22) for «nesten en eventyrhistorie».

Men til tross for haugevis av mål i Bundesliga, Champions League og nå sist - Premier League - vil han ikke rangere Haaland som den største i norsk fotball.

Ikke ennå.

- For meg er de største Harald «Dutte» Berg, Roald «Kniksen» Jensen og Tom Lund. Men hvis Haaland fortsetter som han har gjort til nå, vil han være på en annen jordklode. Han er der nesten allerede, sier Mini.

LYKTES PÅ DIREKTEN: Erling Braut Haaland åpnet målkontoen i Premier League med to scoringer mot West Ham. Foto: NTB
LYKTES PÅ DIREKTEN: Erling Braut Haaland åpnet målkontoen i Premier League med to scoringer mot West Ham. Foto: NTB Vis mer

Likevel er han klar: Det er for tidlig å plassere Haaland på topp.

- Hvor kan det ende?

- Skal vi si at han kan bli like god som Zlatan? Men jeg håper han ikke blir den samme typen.

- Hva legger du i det?

- Den litt ufine. Jeg liker «cocky» folk. Det skal ikke stå på det. Men Zlatan har en litt annen væremåte. Han er litt mer ufin sammenliknet med Lionel Messi. For meg er Messi den største gentlemannen du har på fotballbanen.

FEIRET: Zlatan Ibrahimovic tok fram en sigar da AC Milan vant Serie A forrige sesong. 40-åringen har ennå ingen planer om å gi seg. Foto: NTB
FEIRET: Zlatan Ibrahimovic tok fram en sigar da AC Milan vant Serie A forrige sesong. 40-åringen har ennå ingen planer om å gi seg. Foto: NTB Vis mer

- Messi og Diego Maradona er mine typer fotballspillere, påpeker Mini.

- Cristiano Ronaldo og Zlatan er litt andre typer. At Haaland kan bli nevnt sammen med disse om noen år, skal vi ikke se bort fra.

I Haaland ser Mini en fyr med oppdragelse og beina godt plantet på jorda. Han tror ikke 22-åringen vil gå i «cocky»-fella med handlinger tuftet på overdreven selvtillit.

- Da han dro fra Borussia Dortmund, kjøpte han gave til spillerne og støtteapparatet (Rolex-klokker). Alle spillerne i Dortmund kan kjøpe klokker selv. Men jeg synes det var en fin gest. Det forteller litt om oppdragelsen han har fått av Alfie og moren.

STJERNE: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen var en stor profil for Rosenborg i glansdagene. Her jubler han etter scoring i 9-1-seieren over HamKam i 1995. Foto: NTB
STJERNE: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen var en stor profil for Rosenborg i glansdagene. Her jubler han etter scoring i 9-1-seieren over HamKam i 1995. Foto: NTB Vis mer

Mini påpeker:

- Se på videoen der han stiller opp på stranda i Spania og spiller fotball med noen gutter som står der. Han kommer bare gående og spiller med dem. Det er helt herlig.

MARBELLA: Erling Braut Haaland koser seg på ferie. Han overrasket alle da han dukket opp på stranda. Vis mer

I farten kan han bare komme på John Carew som har hatt noen av de samme egenskapene som norsk spiller.

- Han var like stor og sterk, men Haaland er en bedre avslutter.

OVERTRO: Erling Braut Haaland har gjort en merkevare av draktnummeret som en annen storklubb mener det hviler en forbannelse over. Video: NTB, Instagram. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Det eneste som kan stoppe Haaland er skader, mener Mini.

- Når du er rask, kan du få strekk og trøbbel med lysken. Men hvis han lever like asketisk som Ronaldo, så vil det gå bra.

Manchester City møter Bournemouth hjemme lørdag. Mini er for ordens skyld Liverpool-supporter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer