Advarer etter forlovelsen: - Slutt, jenter!

Lindsey Vonn avslørte personlig nyhet.

PUT A RING ON IT: PK Subban og Lindsey Vonn er forlovet. Robyn Beck / AFP
PUT A RING ON IT: PK Subban og Lindsey Vonn er forlovet. Robyn Beck / AFPVis mer

Lindsey Vonn har viet livet sitt til idretten, men etter å ha lagt skiene på hylla i vinter, har hun funnet noe annet å bruke resten av livet på.

Det har lenge vært kjent at kjærligheten blomstrer mellom Vonn og NHL-stjerna PK Subban, men nå tar de forholdet ett steg videre.

I går avslørte alpinisten at hun har forlovet seg meg Subban, og kom med en klar advarsel til alle andre med et godt øye til hockeyspilleren.

STJERNE: Den tidligere toppalpinisten Lindsey Vonn publiserte telefonnummeret sitt på Twitter. Video: @lindseyvonn Vis mer

- Endelig!

Det var i en video på Instagram at forlovelsen ble offentliggjort med resten av verden.

- Nå kan dere slutte å ringe og sende SMS til han, damer. Han er min, sier Vonn i videoen hun delte med sine nesten to millioner følgere.

Hun og Subban ble et par i starten av 2018, og har datet siden. Siden den gang har begge idrettsstjernene flittig delt bilder av hverandre på sosiale medier, og det er tydelig at Vonn har ønsket å binde seg til Subban.

- Endelig stilte han spørsmålet! Og jeg svarte ja, sier hun i videoen.

Forholdshistorie

Vonn har tidligere hatt et forhold til golfstjerna Tiger Woods, men etter tre år sammen tok forholdet slutt i 2015.

- Jeg kommer alltid til å se tilbake på minnene jeg har sammen med Tiger, sa alpinisten den gangen.

Vonns fødenavn er Kildow, men hun har beholdt etternavnet hun tok etter ekteskapet med Thomas Vonn, som varte fra 2007 til 2013.

Hennes kommende ektemann, PK Subban, er en av verdens beste ishockeybacker. Han forlot nylig Nashville Predators for å spille for New Jersey Devils.

- Vi elsker hverandre veldig mye, men det er ingen grunn til å forhaste noe. Vi har nok tid, og nyter bare hverandres selskap, har Vonn tidligere uttalt om et potensielt ekteskap.

Nå er de altså forlovet.

Vonns nye karriere

Vonn regnes som en av tidenes beste alpinister. Hun avrundet karrieren med VM-bronse i utfor i Åre tidligere i år.

Hun kan se tilbake på 82 seire i verdenscupen - kun Ingemar Stenmark (86) har flere. Vonn har også ett OL-gull og to VM-gull.

34-åringen har vært forfulgt av skader gjennom store deler av karrieren, og det gjør 82 seire til en bragd.

- Jeg skal starte min egen business. Aksel (Lund Svindal) er allerede godt i gang, så vi har mye å se fram mot. Vi er smarte folk, så dette skal vi finne ut av, sa Vonn om framtidsplanene.

Tidlig i det pågående verdensmesterskapet i Åre, snakket Vonn også om at hun vil stifte familie.

- Ja, så klart vil jeg ha barn, men vi er ikke der ennå. Jeg kommer ikke til å bli gravid med det aller første. Jeg ser likevel fram til det, og jeg har et ønske om å kjøre på ski med barna mine. Derfor er det viktig at jeg gir meg nå, sier Vonn.