Advarer etter nytt svar

- Det føles digg, sier Halvor Egner Granerud (24). Skihopperen testet negativt for corona i dag, og kan forlate Oberstdorf i morgen. Nå advarer han konkurrentene før sesongavslutningen: - Skal avslutte med stil.

TESTET NEGATIVT: Halvor Egner Granerud. Foto: Lise Åserud / NTB
TESTET NEGATIVT: Halvor Egner Granerud. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det føles digg. De (lokale helsemyndigheter) kom til leiligheten i Oberstdorf i morges og tok en PCR-test. Nå har jeg fått svaret: Testen er negativ, forteller Halvor Egner Granerud til Dagbladet.

Etter den positive coronaprøven under ski-VM har han sittet i isolasjon i Oberstdorf i Tyskland i 14 dager. Han har hatt klassiske symptomer på corona, men de siste dagene har formen pekt én vei: Oppover.

Og i kveld kom beskjeden: Coronatesten han tok tidligere i dag er bekreftet negativ. Det betyr at han kan reise hjem til Norge i morgen.

- Jeg føler at det har gått riktig vei de siste dagene. Jeg har ikke hatt noen spesielle symptomer. Jeg har følt meg pigg og opplagt. Det har styrket meg i troen på at dagens test ville gå bra, sier han.

ISOLASJON: Etter at Halvor Egner Granerud testet positivt på coronaviruset, ble det kjent at også mediesjef Steinar Bjerkmann må i isolasjon. Video: NTB / Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Likevel skulle han pines en siste gang:

- Jeg kjente at jeg ble mer og mer nervøs ettersom svaret på testen dro ut. Det var veldig godt å åpne mailen og lese at det har gått bra.

Den positive coronatesten slo ned som et tordenskrall i den norske leiren under VM. Granerud har ikke peiling på hvordan han ble smittet. En teori er at det skjedde på reisen mellom Romania og Tyskland før mesterskapet.

Men nå ser han ut til å ha lagt bak seg marerittet. I morgen setter han seg på flyet fra Tyskland til Trondheim.

- Det er fire uker siden jeg dro fra Norge. Det blir godt å dra hjem. Forhåpentligvis får jeg trent godt hjemme før jeg drar til sesongavslutningen i Planica.

Sesongavslutningen i det slovenske hoppmekkaet er fra 24. til 28. mars.

- Hadde du våget å sette utfor skiflygingsbakken i Planica i dag?

- Jeg hadde helt sikkert satt utfor. Men jeg foretrekker å hoppe i mindre bakker først. Jeg kunne hoppet i Planica i dag eller i morgen. Det hadde sikkert gått greit. Men jeg bør ha noen hopp i en mindre bakke først.

- Har du fått trent godt de siste dagene?

- Jeg har trappet oppover. I går hadde jeg min første hurtigøkt, der jeg kjørte hekk og hopp. Det var første gang med full intensitet. Kroppen er litt sliten i dag.

- Så du er kvitt alle symptomer på corona?

- Jeg tror egentlig det. Smak og lukt virker å være tilbake. Kroppen har vært veldig fin de fire-fem siste dagene. Jeg føler meg pigg.

VM-KAOS: Skihopper Halvor Egner Granerud har testet positivt for corona, og nå reiser hele det italienske landslaget hjem fra Tyskland. Dagbladets sportskommentator, Esten O. Sæther, mener viruset har overtatt styringen i Oberstdorf. Vis mer

Granerud er allerede vinner av verdenscupen sammenlagt. Likevel har han ingen planer om å dra til Planica som turist.

Og han advarer konkurrentene:

- Nå ser det veldig lyst ut. Mentalt tror jeg at jeg er blant dem som kommer til å være mest sugen til å hoppe på ski og være i aktivitet når vi kommer til Planica, sier han.

- Jeg merker at jeg har hatt en boost inn mot helga. Jeg er veldig klar for å legge ned en innsats og avslutte med stil, erklærer Granerud.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer