Advarer etter nytt svar

- Det føles digg, sier Halvor Egner Granerud (24). Skihopperen testet negativt for corona i dag, og kan forlate Oberstdorf i morgen. Nå advarer han konkurrentene før sesongavslutningen: - Skal avslutte med stil.

TESTET NEGATIVT: Halvor Egner Granerud. Foto: Lise Åserud / NTB
TESTET NEGATIVT: Halvor Egner Granerud. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det føles digg. De (lokale helsemyndigheter) kom til leiligheten i Oberstdorf i morges og tok en PCR-test. Nå har jeg fått svaret: Testen er negativ, forteller Halvor Egner Granerud til Dagbladet.

Etter den positive coronaprøven under ski-VM har han sittet i isolasjon i Oberstdorf i Tyskland i 14 dager. Han har hatt klassiske symptomer på corona, men de siste dagene har formen pekt én vei: Oppover.

Og i kveld kom beskjeden: Coronatesten han tok tidligere i dag er bekreftet negativ. Det betyr at han kan reise hjem til Norge i morgen.

- Jeg føler at det har gått riktig vei de siste dagene. Jeg har ikke hatt noen spesielle symptomer. Jeg har følt meg pigg og opplagt. Det har styrket meg i troen på at dagens test ville gå bra, sier han.

Likevel skulle han pines en siste gang:

- Jeg kjente at jeg ble mer og mer nervøs ettersom svaret på testen dro ut. Det var veldig godt å åpne mailen og lese at det har gått bra.

Den positive coronatesten slo ned som et tordenskrall i den norske leiren under VM. Granerud har ikke peiling på hvordan han ble smittet. En teori er at det skjedde på reisen mellom Romania og Tyskland før mesterskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer