Advarer fans mot Hitler-parodi

Cellene venter i Fotball-VM.

(Dagbladet.no:) «Don\'t mention the war.» Ikke snakk med tyskerne om krigen. Den er innarbeidet. Til sommeren reiser engelskmennene til Tyskland og Fotball-VM. Nå er det en ny greie som gjelder.

«Don\'t mention the walk,» skriver The Sun i dag.

Engelske fotballsupportere som gjør narr av og imiterer den såkalte nazi-gangen kommer nemlig til å bli puttet bak gitter. Hvis de slenger fingeren over leppa og spenner beina i været kommer tysk politi ikke til å vise nåde.

- Vi kommer til å slå hardt ned på fornærmende oppførsel og trøbbelmakere. Vi er veldig følsomme når det er snakk om historien vår, sier politisjef Gerhard Hauptmannl i Nürnberg.

Cellene er klare

Myndighetene i Tyskland kommer til å ha et apparat klart som skal få unna saker i domstolene i løpet av et døgn etter hendelsene. Og provokativ oppførsel kan ifølge The Sun føre til fengsel i tre år.

- Engelske fotballfans skal vite at nazi-hilsener og provokasjoner som hane-marsj vil bli straffet, sier Hauptmannl.

Han legger til at folk de mener er en trussel kan bli varetektsfengslet i to uker uten siktelse.

Rundt 10 000 engelskmenn har fått billetter til åpningskampen mot Trinidad og Tobago.

Advarsler til tross, det kommer garantert til å bli en del bråk i Tyskland. Derfor har også The Sun-reporteren sjekket cellene i Tyskland. Avisa skriver at politiet allerede har en ny fengslingsavdeling klar til Fotball-VM. Til og med på stadion er det avlukker hvor hooligans og fulle supportere kan dyttes inn.

IKKE NOE SÆRLIG: Engelske fotballfans anmodes om å ikke gå som John Cleese i tyske gater.
KAN FENGSLES: Supportere som går slik kan bli fengslet i to uker.