Advarer Fredrikstad før toppkampen

Stabæk vil ha større luke og vise mer klasse.

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk vinner fotballkamper også når de ikke er helt i slag. Derfor leder de Tippeligaen. Og derfor mener de at de kan forbli der.

De lagene som er i nærheten av Stabæk har tapt minst to kamper. Bæringene er ubeseiret.

Nå har de skaffet seg ei luke på fire poeng ned til Fredrikstad - det betyr at uansett hvordan det går i toppkampen i plankebyen til helga vil de være serieledere.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det, men det som er helt klart er at vi gjerne vil ha ei litt større luke. Og mot Fredrikstad vil vi vise litt klasse også, sier Daniel Nannskog til Dagbladet.no.

Ei vekkerklokke

Nå kan det nesten høres ut som Stabæk spilte en møkkakamp på Nadderud i går kveld. Det stemmer ikke. Tidvis spilte de veldig god fotball, men de var litt slappe både i starten og mot slutten.

Og Stabæk viste litt klasse også. Som da Veigar Pall Gunnarsson vred seg rundt og headet inn det første målet - og ikke minst da Alanzinho liknet litt på Lionel Messi men mest på seg selv - og scoret etter et fantastisk dribleraid.

- Det er egentlig bra at vi fikk en kamp som denne, for det kan være en liten vekker for oss. Nå kan vi slå til for fullt i den neste kampen i stedet, sier Nannskog.

VIL VISE KLASSE: Alanzinho viste superklasse da han scoret etter dribleraidet rett før pause. Nå vil Daniel Nannskog at de alle skal vise klasse i toppkampen mot Fredrikstad. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
VIL VISE KLASSE: Alanzinho viste superklasse da han scoret etter dribleraidet rett før pause. Nå vil Daniel Nannskog at de alle skal vise klasse i toppkampen mot Fredrikstad. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Han og lagkameratene fant etter hvert ut at de ikke kan sole seg til seriegull. For da sola gikk ned i løpet av andreomgangen i går kveld, da våknet Aalesund og presset Stabæk bakover. Det ble 2-1, og det er definitivt en farligere ledelse en 2-0.

Spissmakker Gunnarsson ser også fram til toppkampen på Fredrikstad Stadion. Stabæk tok sølv i fjor og ble selvfølgelig pekt på som et topplag denne sesongen også, men FFK har overrasket positivt. Samtidig som alle gullkandidatene - bortsett fra Stabæk - har vært ujevne og avgitt mange poeng, har østfoldingene vært mer stabile.

- Janne får oss ned

- Vi tenker ikke så mye på den forrige kampen vi spilte eller hvordan vi ligger an på tabellen. Fra og med nå tenker vi bare på å slå Fredrikstad, sier islendingen til Dagbladet.no.

- Hvordan klarer dere det når alle sier at dere er det eneste laget som ser ut som et gullag?

- Janne (trener Jan Jönsson) er utrolig god til å få oss ned på jorda igjen. Han nekter oss å tenke for langt fram og derfor føles alle kampene som sesongens første.

Helgas kamp er definitivt ikke den første. Det er årets niende seriekamp, og etter den er det under to tredeler igjen av sesongen. Stabæk vil ligge på topp, noe de også gjorde en liten periode i fjor. De har allerede klart å være serieledere over flere helger denne gangen.

- Vi har en bredere stall og har forhåpentligvis lært litt av fjoråret også. Nå må vi passe på at vi ikke går på de samme minene, sier Nannskog.

Advarer Fredrikstad før toppkampen

Ber om nye spillere

Stabæk-gutta forteller at konkurransen om en plass på laget er mye større denne sesongen, men deler av denne konkurransen forsvinner noe framover.

Somen A. Tchoyi spiller sin siste kamp i Stabæk-drakta mot Fredrikstad, før han forsvinner til Salzburg i Østerrike. Jan Jönsson tror også han mister Anthony Annan tilbake til Start når utlånsavtalen utløper 1. august.

- Nå må ledelsen vise muskler og vise at den ønsker at vi skal kjempe om de aller gjeveste medaljene. Vi må ha flere toppspillere for å opprettholde den konkurransen vi har i laget nå. Den største forskjellen fra i fjor er at det er enda høyere nivå på treningene, sier Daniel Nannskog.

Også Veigar Pall Gunnarsson ønsker seg flere nye fjes i garderoben, men ønsker likevel ikke å svartmale situasjonen.

- Vi mister to veldig gode spillere, men samtidig kan Henning Hauger gå inn for Anthony og Johan Andersson kan erstatte Somen. Likevel trenger vi flere folk, for troppen blir tynnere og vi vil ikke tåle mange skader.

• Les også: Lekre mål og luke i toppen

• Alanzinho: - Svigerfar ba meg om å ikke score

HOLDER FOKUS: Veigar Pall Gunnarsson og Stabæk var serieledere en periode i fjor også og de mener de lærte av det.
MISTER SENTRALE SPILLERE: Jan Jönsson må snart klare seg uten Somen A. Tchoyi og til sommeren forsvinner trolig Anthony Annan også.